Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Κομισιόν: Αισιοδοξία για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ ήδη από τον Ιούλιο

εκστρατεία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Αισιόδοξη ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα διαθέτει επαρκείς δόσεις για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήδη από το Ιούλιο παρουσιάσθηκε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Μέχρι σήμερα, ο στόχος που είχε ορισθεί από την Ένωση για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού ήταν το τέλος του καλοκαιριού.

Ταυτόχρονα, η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κλείσει τις επόμενες ημέρες συμφωνία προμήθειας εμβολίων που προβλέπει την αγορά 1,8 δισεκατομμυρίου δόσεων του εμβολίου κατά της Covid-19 που αναπτύχθηκε από τις Pfizer-BioNTech. «Εργαζόμαστε μαζί με τις Biontech/Pfizer επί νέου συμβολαίου», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν.

«Αυτό θα εξασφαλίσει 1,8 δισεκατομμύριο δόσεις για την περίοδο 2021-2023. Θα το κλείσουμε τις προσεχείς ημέρες. Θα διασφαλίσει τις αναγκαίες δόσεις για την χορήγηση ενισχυτικών δόσεων που θα αυξήσουν την ανοσία», είπε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Παράλληλα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε την έγκριση της αύξησης των παραγωγικών δυνατοτήτων της μονάδας παραγωγής εμβολίων των Pfizer/BioNtech στην Πουρς του Βελγίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

«Πράσινο φως» στο άνοιγμα εμπορικών κέντρων, malls και Κέντρων Αισθητικής από το Σάββατο

Από 3 Μαΐου οι κυρώσεις για self test – Παράταση στη μεταβατική περίοδο για την δήλωση των αποτελεσμάτων

Απίστευτες απάτες με τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές και τις αναστολές εργασίας