Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Ιταλία: Προειδοποίηση των γιατρών για «lockdown τώρα ή 10.000 νεκροί σε έναν μήνα»

Οι Ιταλοί γιατροί προειδοποίησαν τη Δευτέρα ότι θα καταγραφούν επιπλέον 10.000 θάνατοι από κορονοϊό σε έναν μήνα αν δεν επιβληθεί lockdown.

H ιταλική κυβέρνηση ετοιμάζει να εφαρμόσει αυστηρότερους περιορισμούς σε τέσσερις ακόμα περιοχές υψηλού κινδύνου. Ωστόσο, ο ιατρικός σύλλογος της Ιταλίας απαιτεί να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα, καθώς τα νοσοκομεία της χώρας έχουν φτάσει στα όρια τους και λιγοστεύουν δραματικά οι ελεύθερες κλίνες για την περίθαλψη ασθενών που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό.

«Αν θεωρήσουμε τα δεδομένα της περασμένης εβδομάδας ως μια τυπική τάση η κατάσταση σε έναν μήνα θα είναι δραματική και ως εκ τούτου πρέπει να καταφύγουμε άμεσα σε ένα ολικό κλείσιμο», ανέφερε σύμφωνα με τη Guardian, o Φίλιπο Ανέλι, πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου της χώρας.

«Είτε θα σταματήσουμε τον ιό ή θα μας σταματήσει αυτός γιατί τα σημάδια μας δείχνουν ότι το σύστημα δεν θα αντέξει», τόνισε. «Όλες οι περιοχές που βρίσκονται τώρα στην κίτρινη ζώνη θα βρεθούν σύντομα στην ίδια κατάσταση με τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο. Με τον τρέχοντα μέσο όρο, σε έναν μήνα θα έχουμε 10.000 επιπλέον θανάτους», υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία: Η Νάπολη ζητά να συμπεριληφθεί στην «κόκκινη ζώνη» – Ακόμα 331 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Κορονοϊός: Συνελήφθη 24χρονη που διοργάνωσε πάρτι σε ξενοδοχείο στη Συγγρού

Reuters: Η ΕΕ υπογράφει συμφωνία για εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση