Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΥΓΕΙΑ

Υπ. Υγείας: Στους 59 οι νεκροί στην Ελλάδα – 99 τα νέα κρούσματα, 1613 συνολικά

Σε 1.613 ανέβηκε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων την Παρασκευή, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 99 νέα κρούσματα.

Παράλληλα, 92 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, η πλειοψηφία τους άνδρες, ενώ 11 έχουν λάβει εξιτήριο από αυτές.

Ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα από την πανδημία έχει ανέβει στους 59, καθώς το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 6 θάνατοι. Από τα θύματα της πανδημίας οι 49 είναι άνδρες και οι 10 γυναίκες.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 22.437 τεστ.

Όπως επεσήμανε ο κ. Τσιόδρας, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μαζί με το Δήμο Αθηναίων επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Αθηνών, προκειμένου να δώσουν μέσα προφύλαξης και οδηγίες σε περίπτωση κρούσματος. καθώς όπως τόνισε η προστασία των ευάλωτων ομάδων και των ηλικιωμένων αποτελεί προτεραιότητα.

Όσον αφορά τις επιστημονικές εξελίξεις στη μάχη με τον ιό, ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε ότι η Ακαδημία Επιστημών της Κίνας έχει πραγματοποιήσει σημαντική πρόοδο στην ανακάλυψη νέου πειραματικού φαρμάκου.