Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΥΓΕΙΑ

Υπ. Υγείας: Εμβολιασμός για την COVID-19 και από τα φαρμακεία – Χρεώσεις €1-3 σε διαγνωστικές εξετάσεις

Γιατρός πραγματοποιεί εμβολιασμό κατά της Covid-19

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που προβλέπει ανάμεσα σε άλλα τη διενέργεια εμβολιασμών για την COVID-19 και από τα φαρμακεία, αλλά και τις χρεώσεις των ασφαλισμένων με 1 και 3 ευρώ για τις διαγνωστικές εξετάσεις, τέθηκε από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση.

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας «Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», προβλέπει πλήθος διατάξεων που ρυθμίζουν διάφορες εκκρεμότητες στο χώρο της υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό καλείται να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση κάθε κοινωνικός εταίρος και κάθε ενδιαφερόμενος, καταθέτοντας τις προτάσεις του για την όποια βελτίωση των διατάξεων του ανωτέρω νομοθετήματος. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Μαρτίου 2024.

Σκοπός του σχεδίου νόμου είναι η ρύθμιση επειγόντων ζητημάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου που κατατείνουν, ενδεικτικά:

Διαβάστε επίσης:

Μηνιγγίτιδα: Στην Πάτρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετά την ανίχνευση τριών κρουσμάτων

Γεωργιάδης: Στις 12 Μαρτίου το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Αλλάζει και πάλι ο θεσμός του προσωπικού γιατρού – Επιπλέον κίνητρα, Πανεπιστημιακά Κέντρα Υγείας και νέες προκηρύξεις