Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Γερμανία: Έξι νεκροί το τελευταίο 24ωρο, 214 τα νέα κρούσματα

Γερμανία

Κατά 6 αυξήθηκαν τα θύματα της πανδημίας στη Γερμανία το τελευταίο 24ωρο, ενώ συνολικά επιβεβαιώθηκαν 214 νέα καταγεγραμμένα κρούσματα του ιού, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Ο συνολικός απολογισμός στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία ανέρχεται μέχρι σήμερα σε 8.674 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 184.193 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, κατά τα στοιχεία του ινστιτούτου, που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση μολυσματικών ασθενειών.

Απογειώθηκε η Μέρκελ στις δημοσκοπήσεις

Στο μεταξύ μπορεί η CDU της Άνγκελα Μέρκελ να χάνει δύο μονάδες στην τελευταία σφυγμομέτρηση, σε σύγκριση με αντίστοιχη προ δεκαπενθημέρου, αλλά παραμένει το ισχυρότερο κόμμα στη Γερμανία, ενώ καταποντίζεται η ακροδεξιά AfD.

Αν και τα θύματα του ιού αγγίζουν τα 8.700 στη Γερμανία και η οικονομία δέχθηκε το ισχυρότερο πλήγμα από την πανδημία, οι Χριστιανοδημοκράτες πιστώνονται με την επιτυχημένη μέχρι τώρα διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και βλέπουν τα ποσοστά τους να κυμαίνονται στο 38% στη σφυγμομέτρηση του Ινστιτούτου Kantar για την εφημερίδα Bild.

Οι συγκυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες βρίσκονται στην τρίτη θέση με 15%, μία ποσοστιαία μονάδα πίσω από τους Πράσινους (16%).

Η ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία» υποχωρεί για τέταρτη συνεχόμενη φορά κατά μία μονάδα και πέφτει στο 8%, που είναι το χαμηλότερο από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Oι Φιλελεύθεροι χάνουν μία μονάδα και πέφτουν στο 7%, ενώ το Αριστερό Κόμμα βρίσκεται στο 8%.