Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΥΓΕΙΑ

Έτσι θα καταπολεμήσετε τις καούρες και τη δυσπεψία

Βρισκόμαστε ήδη εν μέσω των γιορτών και τα τραπέζια διαδέχονται το ένα το άλλο. Παραδοσιακά γλυκά, μεγάλη ποικιλία με εδέσματα και ποσότητες πέρα από τις συνήθεις είναι η πιο οικεία εικόνα των ημερών.

Όμως η υπερκατανάλωση φαγητού δεν είναι άμοιρη συνεπειών, προκαλώντας συχνά πεπτικές διαταραχές και δυσφορία. Ιδιαίτερα προσεκτικά πρέπει να είναι τα άτομα με γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠΝ).

“Δυστυχώς η πολυφαγία δημιουργεί για πολλούς αίσθημα καούρας και δυσπεψίας, οι οποίες με τη σειρά τους  προκαλούν κακή διάθεση”, αναφέρει ο Μανώλης Συμβουλάκης, Γαστρεντερολόγος και Δ/ντής Β’ Γαστρεντερολογικής Κλινικής Ερρίκος Νυνάν Hospital Center. Παράλληλα, δίνει συμβουλές προς αποφυγήν των επιπτώσεων:

“Όλοι, και κυρίως οι πάσχοντες απο ΓΟΠΝ, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κάθε φορά που γεμίζουν το πιάτο τους.

Σε περίπτωση που τα συμπτώματα δεν υποχωρήσουν, καλό θα ήταν να επισκεφθούν έναν γιατρό όπου και να βρίσκονται τις ημέρες αυτές», αναφέρει ο κος Συμβουλάκης.

Από το φαρμακείο της φύσης

Αν ξεφύγατε από τα όρια και φάγατε παραπάνω απ’ όσο το στομάχι σας μπορεί να αντέξει, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τις παρακάτω συνταγές:

Ως προληπτικό μέτρο, μπορείτε να ρίξετε λίγο αλάτι σε μερικές φέτες φρέσκο τζίντζερ και το μασήσετε καλά μετά από ένα βαρύ γεύμα.