Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Μπάιντεν: Σε 20.000 τοποθεσείες στις ΗΠΑ ο εμβολιασμών των παιδιών 5-11 ετών

Μπάιντεν

Τζο Μπάιντεν, πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα υπάρχουν μέχρι την επόμενη εβδομάδα επαρκή εμβόλια κατά της Covid-19 για τα παιδιά και αυτά τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα σε περίπου 20.000 τοποθεσίες σε όλη τη χώρα.

Οι ΗΠΑ ξεκινούν τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών κατά της νόσου, μετά την τελική έγκριση των αμερικανικών υγειονομικών αρχών.

Τα CDC δημοσιοποίησαν χθες Τρίτη την τελική τους σύσταση για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 με το σκεύασμα των Pfizer/BioNTech των παιδιών ηλικίας μεταξύ πέντε και ένδεκα ετών, κάτι που σημαίνει ότι 28 εκατομμύρια ανήλικοι μπορούν πλέον να λάβουν τις δόσεις τους.

H έγκριση του CDC ήρθε μερικές ημέρες μετά το πράσινο φως του αμερικανικού ομοσπονδιακού οργανισμού φαρμάκων (FDA), ενώ  επρόκειτο για το τελευταίο βήμα που απαιτείτο προκειμένου να ξεκινήσει η νέα φάση της εκστρατείας ανοσοποίησης, πολυαναμενόμενη για πολλούς γονείς.

Διαβάστε επίσης

Θεμιστοκλέους: Ο εμβολιασμός είναι δώρο ζωής, δεν είναι για πολιτική αντιπαράθεση

FBI: Σοβαρή απειλή για τις ΗΠΑ οι εγχώριοι εξτρεμιστές και τζιχαντιστές του ISIS

Βόρεια Ελλάδα: Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού αντί €300 από τη Βουλγαρία