ΜΕΓΑΛΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ:

REBUILDING GREECE:
Η ΕΛΛΑΔΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

ΕΥΓΕΝΙΑ
ΧΑΝΔΡΗ

Ιδρύτρια του A Magic Cabinet

To A Magic Cabinet είναι μια conceptual πλατφόρμα, η οποία περιλαμβάνει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα και πρωτότυπα και εξειδικευμένα αντικείμενα, αντανακλώντας την πάγια δέσμευση της ιδρύτριάς του, της Ευγενίας Χανδρή, στην ανάδειξη των θησαυρών της Ελλάδας που προκύπτουν από την ομορφιά και τη γενναιοδωρία του τόπου αλλά και την έμπνευση και τις δεξιότητες των δημιουργών και των παραγωγών της. Προβάλλει προϊόντα και αντικείμενα, μπολιασμένα με τις βαθιές ρίζες της παράδοσης, αλλά «ανυψωμένα» μέσα από μια σύγχρονη ματιά.

Πού θέλουμε να βρίσκεται η Ελλάδα σε 5 χρόνια από σήμερα; Ποιο είναι το όραμά σας για τη χώρα μας;

Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια υπάρχει η ανάγκη να εμπεδωθεί η φήμη των ελληνικών προϊόντων στο μυαλό των ανθρώπων και όχι μόνο με την έννοια ότι αυτά διατίθενται σε απτά καταστήματα αλλά και σε ψηφιακά. Ενώ είναι γνωστό ότι η Ελλάδα παράγει ελαιόλαδα και μέλια εξαιρετικής ποιότητας, δεν αποτελεί προφανή τόπο προέλευσης βιολογικού τσαγιού και βοτάνων ή απίθανων καρυκευμάτων. Οι κατηγορίες τροφίμων που παραμένουν ανεξερεύνητες και αναξιοποίητες είναι εκείνες του θρεπτικού βουτύρων καρυδιού και των υγιεινών ειδών ζαχαροπλαστικής, όπως η ανυπέρβλητη μαύρη σοκολάτα, το μαντολάτο και το παστέλι. Υπάρχει ένα ολόκληρο σύμπαν διατροφικής ευεξίας για να ανακαλύψει κάποιος. Η Ελλάδα παράγει επίσης μια καταπληκτική ποικιλία από vegan ή βιολογικά προϊόντα ομορφιάς και καλλυντικών, καθώς και καινοτόμες επιλογές προϊόντων ανδρικής περιποίησης.

Ποιες είναι οι άμεσες προκλήσεις στις οποίες πρέπει να ανταπεξέλθουμε ως χώρα και ως γενιά;

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1950 μέχρι τις αρχές της δεκαετία του 1980, η ελληνική βιομηχανία διένυε περίοδο ακμής. Μετά την κατάρρευσή της, την βαριά βιομηχανία «διαδέχθηκε» μια στροφή στις βιώσιμες -και σχετικά πιο «αγνές»- μορφές παραγωγής, όπως η γεωργία και η καλλιέργεια, καθώς και τομείς δραστηριότητας, όπως τα αποστακτήρια, τα οποία αυξήθηκαν σε αριθμό, μονάδες παραγωγής μικρότερης κλίμακας και βιοτεχνίες. Οφείλουμε να τις ενισχύσουμε και να επενδύσουμε σε αυτές. Επίσης, πρέπει επειγόντως να διευκολύνουμε, να εξορθολογίσουμε και να απλουστεύσουμε τη διαδικασία ίδρυσης μιας εταιρείας, να επικαιροποιήσουμε τη φορολογία και να εναρμονίσουμε τη νομοθεσία και τις λογιστικές πρακτικές με τον αιώνα μας, αφού ορισμένοι νόμοι είναι δύσχρηστοι και αναχρονιστικοί.

"Η Ελλάδα μπορεί να κάνει το άλμα προς το μέλλον αξιοποιώντας τη μαγεία της, την ιστορία της, τη βαρύτητά της, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει μια σταθερή και οργανωμένη υποδομή που θα στηρίξει την παραπάνω εικόνα"

Πώς θα πείσουμε τους Έλληνες του εξωτερικού να επιστρέψουν στην Ελλάδα;

Όλοι οι Έλληνες αισθάνονται τον «νόστο», τη λαχτάρα και τη νοσταλγία να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, γιατί η Ελλάδα είναι ένας τόσο όμορφος τόπος για να ζήσεις. Ωστόσο, τα πράγματα πρέπει να γίνουν ευκολότερα και να λειτουργούν καλύτερα στην πράξη, ώστε να μπορούν οι άνθρωποι να δημιουργήσουν στην πατρίδα τους μια ζωή που θα τους προσφέρει πληρότητα και θα ανταμείβει τις προσπάθειες τους, έπειτα από μια δεκαετία οικονομικής κρίσης και μετανάστευσης στο εξωτερικό.

Προτείνετέ μας μια ιδέα που, εάν εφαρμοστεί, θα οδηγήσει την Ελλάδα πολλά βήματα μπροστά...

Λοιπόν, αν το γνώριζα αυτό, θα είχα πουλήσει την ιδέα μου και δεν θα αφιέρωνα τον χρόνο μου στη δημιουργία του A Magic Cabinet! Εκείνο για το οποίο μπορώ να σας μιλήσω είναι για τις αξίες που είναι γνήσιες ως προς αυτό που εγώ είμαι στη ζωή μου και στην εργασία μου στον κλάδο της φιλοξενίας -και εσχάτως- και στο Διαδίκτυο. Στο μικρό μου εγχείρημα, η ομάδα μου και εγώ σεβόμαστε τους δημιουργούς, τους καλλιτέχνες και τους παραγωγούς μας. Πιστεύουμε την σχολαστική έρευνα, την αυθεντικότητα και το ήθος. Και εγώ η ίδια υποστηρίζω με ειλικρίνεια και αφοσίωση κάθε προϊόν το οποίο έχω ανακαλύψει και παρουσιάσει. Αυτοί είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι που στηρίζουν το εν λόγω εγχείρημα. Όπως κάθε όραμα πρέπει να χτίζεται πάνω σε στέρεο έδαφος, έτσι και η Ελλάδα μπορεί να κάνει το άλμα προς το μέλλον: αξιοποιώντας τη μαγεία της, την ιστορία της, τη βαρύτητά της, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει μια σταθερή και οργανωμένη υποδομή που θα στηρίξει την παραπάνω εικόνα και όραμα.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: