ΜΕΓΑΛΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ:

REBUILDING GREECE:
Η ΕΛΛΑΔΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ

Υπουργός Οικονομικών

Ο Υπουργός Οικονομικών, Βουλευτής της ΝΔ, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, γεννήθηκε στη Λαμία το 1973.

Εξελέγη Βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2007, του 2009, του 2012 (Μάιος και Ιούνιος), του 2015 (Ιανουάριο και Σεπτέμβριο) και του Ιουλίου του 2019.

Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Ιούνιο του 2012 ήταν Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ. Τον Ιούνιο του 2012 ανέλαβε τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, θέση την οποία υπηρέτησε μέχρι τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.   Από τον Φεβρουάριο 2015 μέχρι τον Ιούνιο του 2019 ήταν Τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ. Από τον Ιούλιο του 2019 ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών.

Είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός Παραγωγής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων MBA από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Imperial College) και Διδάκτορας στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική (PhD in Banking and Finance) του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου (City University).

Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Διετέλεσε μέλος του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (2004-2007), Επίκουρος Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2006-2018) και επισκέπτης Καθηγητής στα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Αθηνών, City και στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Έχει δημοσιεύσει πάνω από 50 ερευνητικές εργασίες σε διακεκριμένα διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές. Στο έργο του έχουν αναφερθεί επιστήμονες σε πάνω από 2.600 δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή περιοδικά.  Έχει εργαστεί στην Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας και στον τραπεζικό Όμιλο Eurobank.

Και παρουσιάζει στο mononews.gr το όραμά του για τη χώρα μας σε πέντε χρόνια από σήμερα…

"Θαύματα δεν γίνονται και ο δρόμος είναι δύσβατος. Όμως με τη συμβολή όλων θα τα καταφέρουμε"

Γράφει ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας

Λίγο πριν το τέλος του 2019, βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο της πορείας της εθνικής μας οικονομίας. Εμείς, ως Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, για την επόμενη πενταετία, έχουμε επιλέξει το δρόμο της ανασυγκρότησης της οικονομίας με διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της, της μεγέθυνσης της οικονομίας με καλούς ρυθμούς, τη δίκαιη διανομή του εθνικού εισοδήματος και σε τελική ανάλυση την ισχυροποίηση της χώρας.

Η πορεία αυτή θα γίνει με υγιή δημόσια οικονομικά και δημοσιονομική πειθαρχία.

Η συνεχής προώθηση της παραγωγής, της παραγωγικότητας και της ποιότητας αποτελεί υψηλή προτεραιότητα στις πολιτικές μας.

Γνώμονας η ισορροπία μεταξύ οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αυτό τον δρόμο, που έχουμε ξεκινήσει από τον Ιούλιο, τον βαδίζουμε με σταθερά και γοργά βήματα.

Χωρίς παλληκαρισμούς, κραυγές και ψιθύρους επαναφέρουμε την οικονομία και τη χώρα στην πλήρη κανονικότητα.

Η χώρα μετά από εννέα χρόνια κινείται ανοδικά και σταθερά στο ενάρετο σπιράλ.

Το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται και η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας αναβαθμίζεται.

Τα φορολογικά βάρη, νοικοκυριών και επιχειρήσεων, μειώνονται.

Τη συνεργασία μας με τους εταίρους και δανειστές την τοποθετούμε σε νέο σημείο ισορροπίας, χωρίς εκ των προτέρων ναι ή όχι για το θεαθήναι.

Η αξιοπρέπεια και η αξιοπιστία της χώρας στις διεθνείς σχέσεις της είναι βασικό μέλημά μας.

Γνωρίζουμε ότι θαύματα δεν γίνονται και ότι ο δρόμος είναι δύσβατος.

Όμως αισιοδοξούμε ότι με τη συμβολή όλων θα τα καταφέρουμε.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: