ΜΕΓΑΛΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ:

REBUILDING GREECE:
Η ΕΛΛΑΔΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

ΣΟΦΙΑ
ΚΟΥΝΕΝΑΚΗ-ΕΦΡΑΙΜΟΓΛΟΥ

Πρόεδρος Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), Αντιπρόεδρος Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, Μέλος ΔΣ Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών

Η Ελλάδα διαθέτει έναν λαμπρό πολιτισμό, μία βαριά βιομηχανία που είναι ο τουρισμός, υψηλής εξειδίκευσης εργατικό δυναμικό και πολύ ικανά διοικητικά στελέχη. Αν τα συνδυάσουμε όλα αυτά και παράλληλα δώσουμε έμφαση στην τεχνολογία, για να μη χάσουμε το τρένο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, αλλά και στην καινοτομία, τότε θα έχουμε καταφέρει αυτό που ίσως μοιάζει ακατόρθωτο: Να κυριαρχήσει ξανά το ελληνικό πνεύμα διεθνώς.

Αυτό υπογραμμίζει η Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, Πρόεδρος Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), Αντιπρόεδρος Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και Μέλος του ΔΣ Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Το όραμά της ταυτίζεται με την εξέλιξη και τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνίας και της οικονομίας, την εξάλειψη των ανισοτήτων και την ανάδειξη του πολιτισμού σε βασικό εργαλείο προόδου και ανάπτυξης.

Πού θέλουμε να βρίσκεται η Ελλάδα σε 5 χρόνια από σήμερα; Ποιο είναι το όραμά σας για τη χώρα μας;

Πολλές φορές όταν σκεφτόμαστε το πού θέλουμε να φτάσουμε στο μέλλον, χανόμαστε σε πολύπλοκες ιδέες και οράματα που μένουν στα χαρτιά. Τα πράγματα είναι πιο απλά απ’ ό,τι δείχνουν και ίσως αυτό είναι το πιο κρίσιμο μάθημα που θα έπρεπε να διδαχθούμε από την κρίση. Η Ελλάδα διαθέτει έναν λαμπρό πολιτισμό, μία βαριά βιομηχανία που είναι ο τουρισμός, υψηλής εξειδίκευσης εργατικό δυναμικό και πολύ ικανά διοικητικά στελέχη. Αν τα συνδυάσουμε όλα αυτά και παράλληλα δώσουμε έμφαση στην τεχνολογία, για να μη χάσουμε το τρένο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, αλλά και στην καινοτομία, τότε θα έχουμε καταφέρει αυτό που ίσως μοιάζει ακατόρθωτο: Να κυριαρχήσει ξανά το ελληνικό πνεύμα διεθνώς.

Ο πολιτισμός είναι η βάση μας, είναι η κληρονομιά μας, αλλά ταυτόχρονα είναι και το μεγάλο μας όπλο για να αντιμετωπίσουμε τις αντιξοότητες, να προσελκύσουμε επενδύσεις και να αυξήσουμε τα τουριστικά έσοδα. Η τεχνολογία είναι το μέσο και ταυτόχρονα η ανάγκη. Αν δεν επενδύσουμε στην τεχνολογία είναι προφανές ότι θα μείνουμε πίσω και αυτή τη φορά θα είναι αδύνατη η σύγκλιση με προηγμένα τεχνολογικά κράτη.

Το όραμά μου ταυτίζεται με την εξέλιξη και τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνίας και της οικονομίας, την εξάλειψη των ανισοτήτων και την ανάδειξη του πολιτισμού σε βασικό εργαλείο προόδου και ανάπτυξης.

Ποιες είναι οι άμεσες προκλήσεις στις οποίες πρέπει να αντεπεξέλθουμε ως χώρα και ως γενιά;

Χωρίς καμία αμφιβολία, το θέμα της δραστικής βελτίωσης του εκπαιδευτικού συστήματος είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για την Ελλάδα σήμερα. Χωρίς την Παιδεία σύμμαχο και στυλοβάτη, η χώρα μας δεν θα μπορέσει να αφήσει πίσω της τις αδυναμίες, τις παθογένειες και όλα τα κατάλοιπα της κρίσης. Δεν θα καταφέρει επίσης να διαμορφώσει μία νέα ταυτότητα, να θέσει τους σωστούς – και ρεαλιστικούς - στόχους και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά πιθανές προκλήσεις του μέλλοντος.

Στο ίδιο πλαίσιο, κρίσιμη είναι η εφαρμογή προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων που θα αφορούν συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας με έμφαση στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Τέτοιες πρωτοβουλίες θα συμβάλλουν στην ομαλότερη ένταξη των ανέργων στην αγορά και κατ’ επέκταση στην ταχύτερη μείωση της ανεργίας.

Συμπληρωματικά, θα ήθελα να σταθώ και στο θέμα της ανάδειξης του ρόλου των γυναικών στην επιχειρηματική σκηνή, καθώς είναι πραγματικά λυπηρό μία χώρα σαν την Ελλάδα να υστερεί τόσο πολύ σε θέματα ισότητας.

Παράλληλα, θα πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί το θέμα της υπογεννητικότητας, αφού το δημογραφικό υπονομεύει το μέλλον της χώρας.

Δεν θα πρέπει, επίσης, να παραβλέψουμε ότι η χώρα καλείται να αντιμετωπίσει ένα πολύ σοβαρό και πολυσύνθετο πρόβλημα όπως είναι το μεταναστευτικό-προσφυγικό.

"Χωρίς την Παιδεία σύμμαχο και στυλοβάτη, η χώρα μας δεν θα μπορέσει να αφήσει πίσω της τις αδυναμίες, τις παθογένειες και όλα τα κατάλοιπα της κρίσης"

Πώς θα πείσουμε τους Έλληνες του εξωτερικού να επιστρέψουν στην Ελλάδα;

Δεν υπάρχει μαγική συνταγή, ούτε κάποιο μυστικό. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Οι συμπατριώτες μας που ξενιτεύτηκαν, το έκαναν για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον γι’ αυτούς και για τις οικογένειές τους και όχι γιατί ήταν η πρώτη τους επιλογή. Θα επιστρέψουν, λοιπόν, στην Ελλάδα μόνο αν υπάρξουν καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας και προοπτικές ανάπτυξης και ευημερίας.

Καλό το συναίσθημα και η νοσταλγία για την πατρίδα αλλά χωρίς δουλειές κανείς δεν επιστρέφει ή επιστρέφει από ανάγκη και ζει δυστυχισμένος και ταυτόχρονα δεν είναι παραγωγικός. Επομένως, πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να μειωθεί η ανεργία και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας που θα συνοδεύονται από ανταγωνιστικές απολαβές.

Πείτε μας μια ιδέα που, εάν εφαρμοστεί, θα οδηγήσει την Ελλάδα πολλά βήματα μπροστά.

Δυστυχώς, στα χρόνια της κρίσης η χώρα μας έκανε πολλά βήματα πίσω με αποτέλεσμα να χρειάζεται πλέον άλματα και όχι απλά βήματα για να γεφυρώσει το χάσμα με τις ανεπτυγμένες χώρες σχεδόν σε όλα τα επίπεδα. Τα πεδία που χρειάζονται τομές είναι πολλά και οι δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν ακόμη περισσότερες. Όμως από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε. Κατά τη γνώμη μου, είναι επιτακτική ανάγκη, η μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών σε διοικητικές θέσεις και είμαι πεπεισμένη πως αν δώσουμε τα κατάλληλα κίνητρα και ενεργοποιήσουμε τις γυναίκες στο μέγιστο δυνατό βαθμό, τότε τα οφέλη για την κοινωνία και την οικονομία θα είναι τεράστια. Ενδεικτικά αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) του ΟΗΕ, σε 13.000 επιχειρήσεις από 70 χώρες, τα εταιρικά κέρδη αυξάνονται έως και 20% όταν στις κορυφαίες διοικητικές θέσεις βρίσκονται γυναίκες.

Για να φτάσουμε εκεί θα πρέπει να εφαρμόσουμε μέτρα που ήδη προωθούνται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, όπως αυτό της ποσόστωσης, αλλά και ευρύτερες πρωτοβουλίες που θα επιτρέπουν στις γυναίκες να έχουν ίσες ευκαιρίες.Είναι η ώρα να συνειδητοποιήσουμε πως η γυναικεία επιχειρηματικότητα και η συμμετοχή των γυναικών σε διοικητικές θέσεις είναι παράγοντες που μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν μοχλό οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Αν εξετάσουμε προσεχτικά τι κάνουν χώρες όπως η Αυστραλία, η Ολλανδία ή ο Καναδάς, θα καταλάβουμε ότι η επιτυχής εξάλειψη των ανισοτήτων είναι πολύ μεγάλο άλμα.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: