Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Ζουμερά κανελόνια με κιμά κοτόπουλου και εύκολη κρέμα τυριού

Λαχταριστά και ζουμερά κανελόνια με κιμά κοτόπουλου και βελούδινη κρέμα τυριού. Μια νόστιμη παραλλαγή της κλασσικής και αγαπημένης συνταγής που θα σας ξετρελάνει από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Υλικά Συνταγής

Εκτέλεση

Για τα κανελόνια με κιμά κοτόπουλου, ξεκινάμε με τη σάλτσα κιμά. Σοτάρουμε τον κιμά στο λάδι να ροδίσει. Προσθέτουμε τα λαχανικά να μαραθούν. Προσθέτουμε τον πελτέ και τα μυρωδικά. Σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε.

Αφήνουμε να βράσει για 15′-20′ να πιει τα υγρά του. Αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε τους κρόκους και το τυρί. Γεμίζουμε τα ζυμαρικά με κουταλάκι η με τα δάχτυλα.

Για την κρέμα τυριού

Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα εκτός από το τυρί και το αβγό. Αφήνουμε να δέσει και αλατοπιπερώνουμε στο τέλος. Προσθέτουμε το αβγό και το τυρί και ανακατεύουμε με σύρμα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC.

Βάζουμε μια κουταλιά τριμμένη ντομάτα σε πυρίμαχο. Προσθέτουμε 2 κουταλιές κρέμα. Βάζουμε επάνω τα γεμισμένα κανελόνια. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη τριμμένη ντομάτα και την υπόλοιπη κρέμα.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30′. Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να ροδίσει η επιφάνεια για 15′ περίπου.

Πηγή: argiro.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η πιο νόστιμη καρμπονάρα φούρνου αλά κρεμ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπέροχη ψαρόσουπα βελουτέ με λαχανικά για τον χειμώνα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φανταστικοί λαχανοντολμάδες με λεμονάτη μπεσαμέλ, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου