Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Συνταγή για νόστιμο αρνάκι στη γάστρα με πατάτες και μυρωδικά

Αρνί στη γάστρα με πατάτες, μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή, νόστιμη, κατεξοχήν για το κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι.  Το πιο μαλακό και λαχταριστό κρέας με πατάτες «λουκούμι»! Δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε την πιο νόστιμη συνταγή!

Εκτέλεση

Για το αρνί στη γάστρα με πατάτες, ψιλοκόβουμε πρώτα το σκόρδο με το μπέικον, τη ρίγανη και το δεντρολίβανο. Κάνουμε τρύπες με τη μύτη του μαχαιριού στο κρέας και μπήγουμε το αρωματικό μείγμα (μπέικον, σκόρδο, μυρωδικά). Αλατοπιπερώνουμε το μπούτι πολύ καλά.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς. Τις αραδιάζουμε στη γάστρα. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε στα έξι. Το προσθέτουμε στις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το μπούτι πάνω στα λαχανικά.

Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το κρασί. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο.

Σκεπάζουμε καλά τη γάστρα. Ψήνουμε για 1 ώρα και 15΄ στους 180 βαθμούς C στις αντιστάσεις. Μετά την πρώτη ώρα ελέγχουμε τα υγρά του ταψιού. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα. Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 20΄.

Υλικά Συνταγής

Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή εδώ. 

ΠΗΓΗ: argiro barbarigou 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τα μυστικά της Αργυρώς για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να φτιάξετε το πιο λαχταριστό γεμιστό τσουρέκι με σοκολάτα!