Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος προτείνει: Χοιρινό γεμιστό με κάστανα, δαμάσκηνα και μανιτάρια

δημητρης σκαρμουτσος

Δημήτρης Σκαρμούτσος, σεφ

Ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος παρουσιάζει ένα πληθωρικό γεμιστό ρολό που θα δώσει στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι την επίσημη νότα που του αρμόζει.

xoirino-gemisto-me-kastana-430x575
Χοιρινό γεμιστό με κάστανα από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο

Υλικά

Διαδικασία

Ανοίγετε τη χοιρινή σπάλα, την αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Βάζετε στο κέντρο τα κάστανα σπασμένα, το κουκουνάρι, τα δαμάσκηνα, τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές. Διπλώνετε το χοιρινό, το κάνετε ρολό και το δένετε με σπάγγο σε τρία σημεία.

Ανακατεύετε το μέλι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τη μουστάρδα, αλείφετε το ρολό και πασπαλίζετε με τα φρέσκα μυρωδικά.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνετε το σκεύος, βάζετε μέσα το ρολό, περιχύνετε με το κρασί και το νερό και ψήνετε για 2 ώρες περίπου.

Ξεφουρνίζετε, αφήνετε το ρολό να σταθεί 10 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες και σερβίρετε.

Πηγή: olivemagazine.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μπισκοτάκια gingerbread σε σχήμα στολιδιών (video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκπληκτική συνταγή! Καραμελωμένες φτερούγες κοτόπουλου

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μπακαλιάρος με μπαρμπουνοφάσουλα