Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Η κλασική συνταγή για ιταλικά λαζάνια

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι τόσο αυθεντική όσο την ονειρευόμαστε αλλά έχει αυτό το σύγχρονο twist από τη διάσημη Giada De Laurentiis, εγγονή του διάσημου Ιταλού σκηνοθέτη Ντίνο ντε Λαουρέντις. Η ιταλικής καταγωγής καλλονή σεφ μετά από σπουδές στη σχολή Cordon Bleu στο Παρίσι, όπου ονειρευόταν να γίνει pastry chef, θήτευσε στο πλευρό του Wolfang Puck στο περίφημο εστιατόριο Spago στο Λος Άντζελες  για να καθιερωθεί τελικά στην Αμερική ως μια ανεξάρτητη ντίβα στην αμερικανική γαστρονομική σκηνή, με βιβλία, τηλεοπτικές εκπομπές, και φυσικά δική της ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, εταιρεία catering και σειρά προϊόντων αξεσουάρ κουζίνας.

Υλικά

Για τη σάλτσα ντομάτας

1/2 φλ. του τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
2 κονσέρβες ψιλοκομμένα ντοματάκια (των 450 γραμμαρίων η μία)
2 αποξηραμένα φύλλα δάφνη
4 κ.σ. βούτυρο (προαιρετικά)
αλάτι και φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι

Για τη σάλτσα μπεσαμέλ

5 κ.σ. βούτυρο, 2 κουταλιές της σούπας για τα λαζάνια
1/2 φλ. του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 φλ. του τσαγιού γάλα πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου
1 πρέζα μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
αλάτι και λευκό πιπέρι

Για τον κιμά

1/4 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
αλάτι και πιπέρι

Για το μείγμα τυριού με αβγά

700 γρ. τυρί ρικότα
3 μεγάλα αβγά

Για το σπανάκι

600 γρ. σπανάκι

Για τα λαζάνια

500 γρ. λαζάνια, βρασμένα αλ ντέντε
3 φλ. του τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη
1/4 φλ. του τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη

Τρόπος παρασκευής

Πηγή: womanidol.gr