Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Κανελόνια με κιμά και εύκολη μπεσαμέλ στο φούρνο, για να φτιάξετε το Σαββατοκύριακο

Κανελόνια με κιμά και εύκολη μπεσαμελ στο φούρνο από την μετρ του είδους, την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Μια συνταγή με νοστιμιά απερίγραπτη, με τη μπεσαμέλ να τρέχει μέσα στη σάλτσα ντομάτας.

Οπωσδήποτε, πρόκειται για την καλύτερη συνταγή για κανελόνια με κιμά και κρέμα.

Δείτε παρακάτω:

Υλικά Συνταγής

Εκτέλεση

Για τα κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ στο φούρνο, σοτάρουμε πρώτα τον κιμά στο λάδι να ροδίσει για 5-6 λεπτά.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα να πιουν τα υγρά τους για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και  το καρότο και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να μαραθούν.

Προσθέτουμε τον πελτέ, ψήνουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε το δαφνόφυλλο και την κανέλα.

Σβήνουμε με το κονιάκ, προσθετουμε τις ψιλοκομένες ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά να μειωθούν τα υγρά.

Αφαιρούμε τα αρωματικά μετά από 5 λεπτά ή αν θέλουμε πιο έντονα αρώματα, τα αφήνουμε μέχρι να ολοκληρωθεί ο βρασμός. Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση κιμά.

Προαιρετικά, προσθέτουμε λίγο τυρί τριμμένο. Γεμίζουμε τα ζυμαρικά με κουταλάκι ή με τα δάχτυλα.

Για την εύκολη μπεσαμέλ

Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα εκτός από το τυρί (και προαιρετικά το αυγό). Αφήνουμε να δέσει, ανακατεύοντας με σύρμα τακτικά, σε μέτρια φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.

Στο τέλος, πασπαλίζουμε μοσχοκάρυδο, προσθέτουμε το αυγό (προαιρετικά) και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει.

Για την εύκολη σάλτσα ντομάτας

Βράζουμε όλα τα υλικά για 10 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς C στον αέρα και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα.

Βάζουμε μια κουταλιά σάλτσα ντομάτας σε πυρίμαχο σκεύος 35×25. Προσθέτουμε και 2 κουταλιές από την έυκολη κρέμα μπεσαμέλ.

Δημιουργούμε δηλαδή, ένα υγρό στρώμα με κρέμα μπεσαμέλ και σάλτσα ντομάτας, για να ακουμπήσουμε τα κανελόνια.

Βάζουμε επάνω τα γεμισμένα κανελόνια. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη ντομάτα και την υπόλοιπη μπεσαμέλ.

Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να ροδίσει η επιφάνεια για 10 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά στον πάγκο και τα σερβίρουμε ζεστά με την κρεμένια σάλτσα τους να τρέχει στο πιάτο.

Πηγή: argiro.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το νέο χειμερινό μενού «μπραντς» στην ταράτσα Μπάιος!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιδού πώς θα φτιάξετε το τέλειο burger του Άκη Πετρετζίκη (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς να φτιάξετε μαλακά μπισκότα τριπλής σοκολάτας σε 15 λεπτά (video)