Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Έχετε τραπέζι με καλεσμένους; Φτιάξτε ψητό κατσαρόλας με πατάτες ογκρατέν

Μια εύκολη συνταγή για ψητό μοσχάρι και πατάτες αλα κρέμ που δεν θα σε προδώσει ποτέ.

Ιδανικό για καλέσματα και γιορτινό τραπέζι, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Δείτε τη συνταγή παρακάτω:

Υλικά Συνταγής

Εκτέλεση

Για το ψητό κατσαρόλας, κόβουμε πρώτα κατά μήκος το σκόρδο σε δοντάκια. Τρυπάμε το κρέας με μυτερό μαχαίρι εδώ κι εκεί και μπήγουμε μέσα τα δοντάκια σκόρδου. Κόβουμε 5-6 κομμάτια σπάγκο και δένουμε σφιχτά το κρέας κατά μήκος κάθε 2 εκ. ούτως ώστε να κρατήσει ωραίο σχήμα κατά το μαγείρεμα και να κοπεί ωραία σε φέτες στην πιατέλα.

Σε μικρή-στενή κατσαρόλα, ίσα που να χωράει το κρέας, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το ροδίζουμε πολύ καλά γύρω γύρω απ’ όλες τις πλευρές, για περίπου 10΄. Προσθέτουμε τότε το καρότο ολόκληρο, το κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο. Σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε το ζωμό βοδινού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα και 30΄. Αν χρησιμοποιήσουμε φιλέτο, στα 40΄ θα είναι έτοιμο. Κάθε 15΄ πρέπει να γυρίζουμε το κρέας ώστε να ψηθεί σωστά μέχρι μέσα. Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε.

Αφού βράσει το κρέας, το βγάζουμε σε σανίδα κοπής. Αφαιρούμε τον σπάγκο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Εάν η σάλτσα είναι αραιή δυναμώνουμε τη φωτιά για 4΄-5΄ έως ότου εμφανιστούν χοντρές φουσκάλες, δείγμα ότι έχει μελώσει, δέσει καλά η σάλτσα.

Συμβουλή: Πρέπει να το έχουμε σε χαμηλή φωτιά. Όταν το τρυπάμε, το υγρό που θα βγαίνει πρέπει να είναι διάφανο εάν το θέλουμε καλοψημένο και ροζ εάν το θέλουμε μέτρια ψημένο.

Extra μυστικά επιτυχίας:

Δέστε το κρέας με σπάγκο μαγειρικής για να κρατήσει το σχήμα του.
Ροδίστε το κρέας γύρω γύρω να κάνει κρούστα.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος κάθε 15΄ γυρίζουμε το κρέας για να ψηθεί ομοιόμορφα.
Απαραίτητο σιγανό ψήσιμο για τέλειο αποτέλεσμα.

Για τις πατάτες ογκρατέν

Κόβουμε σε κυβάκια η τρίβουμε όλα τα τυριά. Καθαρίζουμε τις πατάτες. Τις βράζουμε για 20′ να μισομαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε. Τις βάζουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Προσθέτουμε το σκόρδο. Κάνουμε μια στρώση τα τυριά. Περιχύνουμε με την κρέμα και το γάλα. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.

Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στους 200ºC για 25′ περίπου για να λιώσουν τα τυριά.

Πηγή: www.argiro.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τραγανοί και ζεστοί λουκουμάδες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου (video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γρήγορη συνταγή με λίγα υλικά: Πατάτες βουτύρου ή αλλιώς …πατάτες του ονείρου!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Υπέροχα λαζάνια με κιμά μπολονέζ και εύκολη μπεσαμέλ (video)