Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Χυλοπίτες με μπουτάκια κοτόπουλου και τέλεια σάλτσα – Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

Κοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες!

Ένα πολύ αγαπημένο φαγητό για τραπέζια και για όλη την οικογένεια, που θα λατρέψετε όλοι και θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας.

Φτιάξτε το ξανά και ξανά, σύμφωνα με τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου παρακάτω:

Υλικά Συνταγής:

4 κ.σ. ελαιόλαδο
4 μπουτάκια κοτόπουλου με την πέτσα και το κόκαλο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλο καρότο κομμένο σε μικρά καρέ ή τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
1/2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί n ζωμό κότας ή ζεστό νερό
1 δαφνόφυλλο
1 κλαδάκι θυμάρι
2 φλ. ντομάτες ψιλοκομμένες
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500 γραμ. χυλοπίτες μακριές (ή ταλιατέλες ή παπαρδέλες)

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε το κοτόπουλο με χυλοπίτες κοκκινιστές, ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα (φαρδιά και ρηχή). Σε μέτρια φωτιά ροδίζουμε τα μπουτάκια γύρω γύρω μέχρι η πέτσα τους να γίνει τραγανή, περίπου 8΄-10΄.

Αφού τα ροδίσουμε καλά, τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα σκεπάζουμε.

Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε στο υπάρχον λίπος, το κρεμμύδι και το καρότο. Μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο, μετά από περίπου 5΄-6΄, τότε προσθέτουμε ξανά τα μπουτάκια και τα βότανα (δαφνόφυλλο και θυμάρι). Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί εντελώς, για περίπου 5΄-6΄.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ρίχνουμε το ζωμό κότας ή ζεστό νερό ώστε να μισοσκεπαστούν τα μπουτάκια. Σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα και 15΄ ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.

Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό.

Με λαβίδα αφαιρούμε τα μπουτάκια μόλις βράσουν. Συνεχίζουμε να βράζουμε τη σάλτσα, χωρίς το καπάκι πλέον. Ξεκοκαλίζουμε τα μπουτάκια, αφαιρώντας πέτσα και κόκαλα. Με τα χέρια διαλύουμε το ψαχνό σε μικρές μπουκίτσες και το ρίχνουμε στη σάλτσα. Σε αυτή τη φάση η σάλτσα μας πρέπει να είναι πυκνή, γεμάτη αρώματα και τέλεια στη γεύση!

Βράζουμε τα ζυμαρικά και αφού τα στραγγίσουμε τα ισομοιράζουμε σε πιάτα. Τα περιχύνουμε με την υπέροχη πυκνή σάλτσα κοτόπουλου.

Πηγή: argiro.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Φανταστικά σοκολατένια μπισκότα με επιπλέον σταγόνες σοκολάτας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φακές από τον Άκη Πετρετζίκη – Μια συνταγή που θα λατρέψουν ακόμη και τα παιδιά (video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ομελέτα χωρίς αυγά γίνεται; Κι όμως, ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει πώς!