Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Baby πατάτες στον φούρνο σαν τηγανητές με ελάχιστο λάδι

Πατάτες με δενδρολίβανο και άλλα μυρωδικά, ζουμερές μέσα, τραγανές απ’ έξω μοσχομυριστές, όσο δεν πάει από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Υλικά Συνταγής

Εκτέλεση

Πλένουμε και τρίβουμε πολύ καλά τις ολόκληρες πατάτες, να καθαρίσει η φλούδα, τις βάζουμε σε κατσαρόλα και τις σκεπάζουμε με κρύο νερό. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Βράζουμε για 10-15’ (ανάλογα με το μέγεθος), για να μισογίνουν, να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε.

Τις πιέζουμε ελαφρά με βαρύ αντικείμενο να σπάσουν. Τις αραδειάζουμε σε ταψί. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με μυρωδικά και ραντίζουμε με σκορδόλαδο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για περίπου 25′ να ροδίσουν καλά.