Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Αρχιτεκτονικές ματιές στην πόλη: Το ΠΙΟΠ συμμετέχει στον Περίπατο Βιβλίου 2022

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου (23/4), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στον φετινό Περίπατο Βιβλίου στην Αθήνα, με θέμα διαβάζω και αλλάζω/Ημέρα Βιβλίου 2022, και οργανώνει αρχιτεκτονικό περίπατο στο κέντρο της Αθήνας, με σημείο συνάντησης το MUSEUMSHOP του ΠΙΟΠ, στη Στοά Σπυρομήλιου, το Σάββατο 7 Μαΐου (ώρα 11:00).

Με αφετηρία τις εκδόσεις του ΠΙΟΠ «Αρχιτεκτονικός οδηγός Αθηνών» (2012), του αείμνηστου Διονύση Α. Ζήβα, και «Γρίφοι για την Αθήνα» (2021) της Τόνιας Καφετζάκη, σε εικονογράφηση Παναγιώτη Πανταζή, η δράση αναπτύσσεται από το εμπορικό στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Η διαδρομή, που παρουσιάζει η ιστορικός Λίλα Πατσιάδου, αποσκοπεί στη γνωριμία των συμμετεχόντων με σημαντικά κτήρια του 19ου και 20ού αιώνα, τα οποία διατρέχουν τον αστικό ιστό της Αθήνας. Η περιήγηση διερευνά και όψεις της τοπικής αθηναϊκής ιστορίας μέσω της αξιοποίησης πηγών.

Η διαχρονική παρουσίαση των κτηρίων με βιωματικά στοιχεία συμβάλλει στην κατανόηση της έννοιας «μνημείο» και στην ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Επίσης, το Σάββατο 7 Μαΐου, όσοι περάσουν από το MUSEUMSHOP του ΠΙΟΠ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ξεφυλλίσουν τις εκδόσεις του Ιδρύματος, οι οποίες θα διατίθενται με έκπτωση 10% και 30%, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου.

Η συμμετοχή στον περίπατο είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση στα τηλέφωνα, 210 3256924 και 210 3256930, καθημερινά 12:00-17:00.

Ώρα προσέλευσης: 10:30-10:45.

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου: Οι άνθρωποι των Public προτείνουν 3 βιβλία για τους αναγνώστες μας!