Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Architecture & Design

Roman Holiday: Η Patricia Urquiola μετατρέπει ένα ιστορικό palazzo της Ρώμης σε ξενοδοχείο

Ξενοδοχείο Six Senses Rome

Σαφέστατα δεν χρειάζεται περαιτέρω συστάσεις. Με καταγωγή από την Ισπανία και έδρα το Μιλάνο, η Patricia Urquiola παραμένει μία από τους πιο περιζήτητους designers της Ευρώπης και έχει κυκλοφορήσει συλλογές επίπλων και προϊόντων για τις Moroso, Cassina, Kettal και Boffi, μεταξύ πολλών άλλων.

Η σχεδιάστρια, αυτή τη φορά, μετέτρεψε ένα palazzo στη Ρώμη σε ξενοδοχείο και σπα, γεμάτο με κυκλικά στοιχεία και παραδοσιακά ιταλικά υλικά.

Το Six Senses Rome βρίσκεται στο Palazzo Salviati Cesi Mellini, κοντά σε ιστορικά μνημεία όπως το Πάνθεον και η Fontana di Trevi στο κέντρο της πόλης.

Δίπλα στην εκκλησία του San Marcello al Corso, το κτίριο κατασκευάστηκε τον 15ο αιώνα, πριν ανακαινιστεί σε μπαρόκ στιλ του 18ου αιώνα από τον αρχιτέκτονα Tomaso De Marchis.

Με μια εντυπωσιακή κεντρική σκάλα και την κύρια πρόσοψη του κτιρίου να περιλαμβάνεται στον κατάλογο της UNESCO, έχει θέα στην πολυσύχναστη Via del Corso – από τις λεπτομέρειες της περιόδου που αποκαταστάθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών ανακαίνισης με επικεφαλής το Studio Urquiola.

Η είσοδος στο Six Senses Rome από την Piazza di San Marcello οδηγεί σε ένα ανοιχτό λόμπι και έναν ενιαίο μεγάλο χώρο, επιπλωμένο με μια ποικιλία από καναπέδες και chaises από το έργο της Urquiola σε κλασικές ιταλικές γραμμές, τοποθετημένα σε ομάδες από τραπέζια και διακοσμητικά αντικείμενα και κυκλικά χαλιά, ανάμεσα σε γλάστρες που απλώνονται στα δάπεδα από τραβερτίνη.

«Σε κάθε στροφή, η δεξιοτεχνία, τα φινιρίσματα, τα υλικά και τα γραφικά δημιουργούν μια ένωση με τη φύση, ενώ μένουν πιστά τόσο στον ρωμαϊκό κλασικισμό, όσο και στην πλούσια ιστορία του Palazzo Salviati Cesi Mellini», εξηγεί η Urquiola.

Μια κυρτή πράσινη μαρμάρινη ράβδος είναι τοποθετημένη κοντά στα παράθυρα, σχηματίζοντας έναν ημιτελή κύκλο με τους αντίστοιχους πάγκους στην αυλή, οι οποίοι είναι ορατοί μέσα από το τζάμι και ακολουθούν το σχήμα της γήινης χαλύβδινης κατασκευής από πάνω.

Η αυλή διαθέτει επίσης πάγκους χτισμένους σε ζαρντινιέρες κατά μήκος του πίσω τοίχου και επιπλέον καθίσματα, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν φαγητό και ποτά από το εστιατόριο Bivium (σε στιλ τρατορίας).

Οι κυκλικές μορφές και τα μοτίβα συνεχίζονται σε όλο το ξενοδοχείο, συμπεριλαμβανομένων των Six Senses Spa και των ρωμαϊκών λουτρών στον πρώτο όροφο. Εδώ, διάφανες κουρτίνες περιβάλλουν μικρούς χώρους αναμονής για όσους περιμένουν θεραπείες ή ετοιμάζονται να εισέλθουν στο λουτρό.

Τα υπνοδωμάτια στα κεντρικά επίπεδα έχουν ιδιόρρυθμες διατάξεις, ουδέτερη διακόσμηση και σφαιρικά φωτιστικά. Να σημειωθεί πως πολλά από τα 96 δωμάτια και σουίτες του Six Senses Rome έχουν μπαλκόνι και όλα έχουν θέα είτε στην αυλή είτε στην πόλη. Τα γύψινα στοιχεία εντός τους είναι κατασκευασμένα από ένα αρχαίο ρωμαϊκό υλικό, γνωστό ως cocciopesto, το οποίο περιλαμβάνει θραύσματα από πηλό ή τούβλο, αναμεμειγμένα με ασβέστη και άμμο.

«Η κληρονομιά της αρχαιότητας τιμάται επίσης με την επιλογή του cocciopesto, που διακοσμεί το γύψο των δωματίων, ουσιαστικά κλείνοντας το μάτι στον Ρωμαίο αρχιτέκτονα Vitruvius», προσθέτει.

Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης βεράντα στον τελευταίο όροφο και μπαρ (με το όνομα Notos) που προσφέρει θέα σε όλη την πόλη και σερβίρει botanical cocktails και ελαφριά γεύματα.

Παράλληλα, τα βλέμματα κλέβουν έργα τέχνης όπως ακουαρέλες, γλυπτά, υφαντικά έργα και καμβάδες, διάσπαρτα σε όλο το εσωτερικό, που επιμελήθηκε η σύμβουλος τέχνης Federica Sala και είναι όλα μοναδικά για το ξενοδοχείο.

//

https://patriciaurquiola.com/

Photography: Luca Rotondo

Source: Dezeen

Διαβάστε επίσης

Piil: Το δεντρόσπιτο που κέρδισε στα Thermory Design Awards

M&J Apartment: Ένα διαμέρισμα για τρεις (και μία γάτα)

Ανακαίνιση διαμερίσματος στη Φιλοθέη

Ωδή στη Μάνη