Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Ανακοινώθηκαν οι shortlist των φετινών Βραβείων Βιβλίου Public

Βραβεία Βιβλίου Public

Βραβεία Βιβλίου Public

Με περισσότερες από 100.000 ψήφους, οι αναγνώστες ανέδειξαν τα 10 δημοφιλέστερα βιβλία ανά κατηγορία για το 2022

 Οι αναγνώστες μπορούν να ψηφίσουν μέχρι τις 19 Ιουνίου στο http://www.publicbookawards.gr/ το βιβλίο που τους μεταμόρφωσε!

Με περισσότερες από 100.000 ψήφους ολοκληρώθηκε για 10η συνεχόμενη χρονιά η πρώτη φάση των Βραβείων Βιβλίων Public! Οι αναγνώστες διαμόρφωσαν τις φετινές αγαπημένες shortlist, αναδεικνύοντας τα βιβλία που τους μεταμόρφωσαν τη χρονιά που πέρασε και κατάφεραν να τους ταξιδέψουν σε μια πιο μαγική καθημερινότητα!

Η δεύτερη και τελική φάση της ψηφοφορίας των αναγνωστών ξεκίνησε στις 5 Ιουνίου και θα διαρκέσει ως τις 19 Ιουνίου, οπότε και θα προκύψουν οι τελικοί νικητές.

Οι αναγνώστες μπορούν να επισκεφθούν το microsite www.publicbookawards.gr, να ψηφίσουν τους αγαπημένους τους τίτλους σε κάθε κατηγορία, όπως αυτές διαμορφώθηκαν από την ψηφοφορία της πρώτης φάσης, και να αναδείξουν τα πιο δημοφιλή βιβλία. Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία ανάδειξης των νικητών για τα ειδικά βραβεία του Θεσμού.

Οι φετινοί νικητές θα ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου στο www.publicbookawards.gr.

Ακολουθούν οι shortlist με τους τίτλους των βιβλίων, όπως προέκυψαν σε αλφαβητική σειρά. Οι αναγνώστες μπορούν να ψηφίσουν τον μεγάλο νικητή κάθε κατηγορίας έως και τις 19 Ιουνίου 2023:

1. Ελληνικό μυθιστόρημα 

2. Μεταφρασμένο μυθιστόρημα

3. Ελληνικό Διήγημα

4. Ελληνικό non-Fiction

5. Ελληνική σύγχρονη ποίηση

6. Ελληνική παιδική λογοτεχνία

7. Ελληνική εφηβική λογοτεχνία

8. Ευ Ζην

Παράλληλα με τα βραβεία κοινού, μέλη κριτικών επιτροπών θα αναδείξουν τους νικητές και στις ακόλουθες κατηγορίες:

1. Βραβείο Εκδοτικό Αποτύπωμα:

Στην κατηγορία αυτή θα αναδειχθεί ο εκδότης που μέσα από το έργο του έχει δημιουργήσει το δικό του εκδοτικό αποτύπωμα για την χρονιά που πέρασε. Στην κατηγορία συμπεριλαμβάνονται όλοι οι εκδότες που συμμετέχουν στα Βραβεία Βιβλίου Public 2023 και συνεχίζουν την εκδοτική τους δραστηριότητα έως και σήμερα. Τους νικητές στη συγκεκριμένη κατηγορία θα αναδείξουν τα μέλη κριτική επιτροπής, τα ονόματα της οποίας θα ανακοινωθούν, για λόγους διαφάνειας, μετά την ολοκλήρωση και ανακοίνωση των νικητών.

2. Βραβεία Βιβλιοπωλείων Public:

Και φέτος, για 10η χρονιά θα δοθεί το «Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public» που θα ψηφίσουν οι πωλητές βιβλίου των καταστημάτων Public. Στη συγκεκριμένη κατηγορία υπάρχουν δύο υποκατηγορίες:

Η μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου συνεχίζεται και περιμένει τους αναγνώστες να ψηφίσουν το βιβλίο που τους μεταμόρφωσε!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το www.publicbookawards.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οι εκδηλώσεις Ιουνίου στα Public

Public: Καινοτομεί με την υπηρεσία “Public Buy Now, Pay Later” και στο δίκτυο καταστημάτων

──────────────────

Εκλογές 2023