Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Μια τέλεια συνταγή για τα πιο νόστιμα γιουβαρλάκια

Επειδή ο καιρός δεν λέει να μας κάνει το χατήρι και να θυμίσει καλοκαίρι, ας προσαρμόσουμε και το τραπέζι μας σε χειμωνιάτικο σκηνικό. Ο Γιώργος Τσούλης δείχνει βήμα-βήμα πώς να φτιάξετε τα ωραιότερα γιουβαρλάκια που έχετε φάει ποτέ.

Υλικά για τον κιμά

Υλικά για τη σούπα

Υλικά για το αυγολέμονο:

Προετοιμασία και Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τον κιμά και τα πλάθουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετούμε σε μία μεγάλη πιατέλα.
  2. Πασπαλίζουμε με αλεύρι και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε μία πλατιά και βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σούπα, μόλις πάρουνε μία βράση ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια.
  4. Πρέπει να σκεπαστούν όλα τα κεφτεδάκια από το νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30′ και ανάλογα με το πόσο υγρή θέλουμε τη σούπα μας, συμπληρώνουμε νερό.
  5. Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο το φαγητό όταν τα γιουβαρλάκια και τα λαχανικά βράσουνε.
  6. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε με το σύρμα χειρός τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς. Ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε.
  7. Με μία βαθιά κουτάλα παίρνουμε κουταλιές από τη σούπα και τις ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα του αυγού ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει το αυγολέμονο.
  8. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά αδειάζουμε μέσα το αυγολέμονο ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα και σερβίρουμε κατευθείαν ζεστό.

Πηγή: Γιώργος Τσούλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η τέλεια συνταγή για νόστιμη σιφνέικη ρεβιθάδα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνταγή που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους: Τραγανό σνίτσελ κοτόπουλου με μοναδικές πατάτες!