Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Ξεκινάει την πλεύση του προς Αττάλεια το τουρκικό γεωτρύπανο "Πορθητής"

Στη Μεσόγειο με κατεύθυνση την Αττάλεια βρίσκεται το τούρκικο πλοίο – γεωτρύπανο της Τουρκίας, “Πορθητής”, το οποίο έχει λάβει μεγάλη διαφήμιση από τη γείτονο, σε μια προσπάθεια να αναδειχτεί στο εσωτερικό της χώρας η ικανότητά της να προχωρήσει σε γεωτρήσεις στην περιοχή – και μάλιστα, όπως τονίστηκε, σε βάθος 2.600 μέτρων.

Μιλώντας κατά την τελετή αναχώρησης του γεωτρύπανου, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ανακοίνωσε ότι από αυτό το καλοκαίρι ξεκινά η διαδικασία γεώτρησης στη Μεσόγειο, ενώ ανέφερε ότι το όνομα “Πορθητής” δόθηκε προκειμένου να αναβιώσουν την ισχυρή κληρονομία της Τουρκίας. Ο Τούρκος Υπουργός ευχήθηκε μια μέρα η Τουρκία να αναζητήσει πετρέλαιο και στο Αιγαίο και τη Θάλασσα του Μαρμαρά.

Αναφερόμενος στους τουρκικούς σχεδιασμούς για τον “Πορθητή”, ο Τούρκος υπουργός είπε ότι αυτό το καλοκαίρι θα γίνει η πρώτη γεώτρηση βάθους 2,600 μέτρων στα ανοιχτά της Αττάλειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Την πρώτη της γεώτρηση στη Μεσόγειο προανήγγειλε η Τουρκία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Energean: Πέντε παραγωγικές γεωτρήσεις στον Πρίνο το 2018

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προκαλεί το «ψευδοκράτος»: Αν εμποδιστούν οι γεωτρήσεις μας, θα έχουμε κρίση στην ΑΟΖ