Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Τζόκοβιτς: Αγόρασε το 80% εταιρείας που αναπτύσσει θεραπεία για την Covid-19

Νόβακ Τζόκοβιτς

Νόβακ Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αγόρασε το 80% της δανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας «QuantBioRes», με στόχο την ανάπτυξη ιατρικής θεραπείας κατά της Covid-19.

Η πανδημία έχει βάλει «φρένο» στην λαμπρή πορεία του Νόβακ Τζόκοβιτς στην ιστορία του τένις, οπότε ο 34χρονος τενίστας εναποθέτει τις ελπίδες του σε μια θεραπεία για την COVID-19.

Όπως δήλωσε στο Reuters ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας QuantBioRes, Ιβάν Λονκάρεβιτς, ο Σέρβος τενίστας, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της παγκόσμιας συζήτησης τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την αποτυχημένη προσπάθειά του να εισέλθει στην Αυστραλία χωρίς να εμβολιαστεί, κατέχει το πλειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία βιοτεχνολογίας που στοχεύει να αναπτύξει μια θεραπεία για την αντιμετώπιση της COVID-19.

Ο κ. Λονκάρεβιτς αποκάλυψε ότι η απόκτηση του 80% των μετοχών από τον Τζόκοβιτς έγινε τον Ιούνιο του 2020, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει το ποσό.

Όπως αναφέρει ο κ. Λονκάρεβιτς, η εταιρεία αναπτύσσει ένα πεπτίδιο, το οποίο εμποδίζει τον κορονοϊό να μολύνει το ανθρώπινο κύτταρο, ενώ οι κλινικές δοκιμές για την αποτελεσματικότητα της νέας θεραπείας θα ξεκινήσουν στην Μεγάλη Βρετανία το προσεχές καλοκαίρι.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος είπε ότι η εταιρεία είχε περίπου δώδεκα ερευνητές που εργάζονται στη Δανία, την Αυστραλία και τη Σλοβενία.

Σύμφωνα με το μητρώο εταιρειών της Δανίας, ο Τζόκοβιτς και η σύζυγός του Γελένα κατέχουν το 40,8% και το 39,2% της εταιρείας, αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης:

Νόβακ Τζόκοβιτς: Αφίχθη στο Ντουμπάι μετά την απέλασή του από την Αυστραλία

Νόβακ Τζόκοβιτς: Παραδέχτηκε ότι γνώριζε πως είχε κορονοϊό και έσπασε την καραντίνα του