Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
AUTO

Τώρα άρχισαν οι μηνύσεις κατά του Elon Musk

Elon Musk

Ο γνωστός short seller Andrew Left υπέβαλε συλλογική μήνυση στον CEO της Tesla, Elon Musk, υποστηρίζοντας ότι παραβίασε νόμους της κεφαλαιαγοράς.

Στην αγωγή σημειώνεται πως ο Musk χειραγώγησε την τιμή των μετοχών της Tesla, με λανθασμένες και παραπλανητικές πληροφορίες, σύμφωνα με ένα αντίγραφο της μήνυσης που ανέρτησε στο διαδίκτυο ο γνωστός short seller.

Η αγωγή αφορά το αμφιλεγόμενο tweet του Musk στις 7 Αυγούστου για το σχέδιό του να βγάλει την Tesla από το χρηματιστήριο με «εξασφαλισμένη χρηματοδότηση».

Αργότερα τον ίδιο μήνα, σε μια ανάρτηση στο Blog της εταιρίας, ο Musk ανακοίνωσε πως το σχέδιο αυτό ακυρώνεται και η εταιρία θα παραμείνει δημόσια, αναφέροντας την αντίδραση των μετόχων.

Μια από τις δικηγορικές εταιρίες του Left, η Labaton Sucharow LLP, ανακοίνωσε την μήνυση σε δελτίο τύπου που εξέδωσε την Πέμπτη.

«Αυτό φαίνεται να είναι κλασική περίπτωση απάτης. Πιστεύουμε ότι ο Musk αποπειράθηκε να χειραγωγήσει την τιμή της μετοχής της Tesla με παραπλανητικά tweets, με άμεσο στόχο να βλάψει τους short-sellers», ανέφερε το δελτίο τύπου.

Η Tesla δεν έχει προβεί ακόμη σε κάποιο σχόλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Warren Buffett: Μια επένδυση της Apple στην Tesla θα ήταν «πολύ φτωχή ιδέα»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εγκαταλείπει το σχέδιο εξόδου της Tesla από το χρηματιστήριο ο Elon Musk

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Elon Musk αποκαλύπτει: Κανείς δεν είδε το tweet μου για την Tesla πριν το βγάλω