Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Το θαύμα του Monsieur Louis Vuitton και τα 14,5 δισ. για το Tiffany & Co

Bernard Arnault, CEO Louis Vuitton

Όχι ένα εκατομμύριο, ούτε δύο, αλλά 14,5 δις δολάρια διέθεσε ο τρίτος πιο πλούσιος άνθρωπος παγκοσμίως για την απόκτηση ενός από τα πιο επιτυχημένα brands στην κοσμηματοποιία.

Ο 70χρονος Monsieur Louis Vuitton, ο Μπερνάρ Αρνό, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει σε λίγα χρόνια κορυφαία brands με προϊόντα πολυτελείας.

Ανάμεσά τους, οι οίκοι Christian Dior, Louis Vuitton, η Moet & Chandon, η TAG Heuer και Hublot.

Ο Αρνό απέκτησε τον οίκο Dior για 13 δισ. δολάρια το 2017 και πλέον στοχεύει στην απόκτηση του 22% του Tiffany & Co. δίνοντας 120 δολάρια ανά μετοχή, συνολικά 14,5 δισ.

 «Υπήρξε ένα ενδιαφέρον, χωρίς όμως τίποτα να προδικάζει κάποια συμφωνία», ανακοίνωσε ο αμερικανικός οίκος κοσμημάτων.

Οι «Financial Times» εκτίμησαν πως η Tiffany & Co. θα απορρίψει την προσφορά, Σύμφωνα με τον αναλυτή Όλιβερ Τσεν, ο Μπερνάρ Αρνό θα πρέπει να αυξήσει την προσφορά του στα 160 δολάρια ανά μετοχή.

Αυτό διότι εκεί κοντά «καιροφυλακτεί» ο αιώνιος εχθρός του, Φρανσουά-Ανρί Πινό (όμιλος Kering με Brands όπως Gucci, Yves Saint Laurent και Alexander McQueen) .

Σημειώνεται πως η LVMH έχει πλέον αγοραστική αξία που ξεπερνά τα 215 δισ. δολάρια και δείκτη χρέους μικρότερο του 28%.

Ο αναλυτής της RBC Ροτζέριο Φουτζιμόρι ανέφερε: «Τα ρολόγια και τα κοσμήματα είναι η μόνη κατηγορία πολυτέλειας όπου η LVMH δεν είναι ηγέτις και γνωρίζουμε ότι ο κ. Αρνό θέλει να είναι πάντα Νο 1. Η υψηλή κοσμηματοποιία έχει ελάχιστους παγκόσμιας κλάσης παίκτες και ο οίκος Tiffany & Co. έχει μεγάλη διείσδυση στην ασιατική αγορά ενώ ως brand είναι στα τρία κορυφαία σήματα που προτιμούν οι Κινέζοι καταναλωτές εδώ και χρόνια».

Aναλυτές εκτιμούν ότι ο κ. Αρνό ενδεχομένως να επανέλθει με προσφορά που θα ξεπερνά τα 20 δις!