Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Το δείπνο του ζεύγους Καρρέρ, η συμπαγής ομάδα Μαντζούνη και η νίκη Καραμούζη στο ΣτΕ

Η στήλη risky games σήμερα αναφέρεται στο δείπνο στην οικία Καρρέρ με επίτιμους καλεσμένους 2 βουλευτές της ΝΔ. Επίσης γιατί ο Ν. Καραμούζης βγήκε κερδισμένος από την διαμάχη με το ελληνικό δημόσιο.

Καρρερ-ΝΔ

Προ ημερών το ζεύγος Εδουάρδου Καρρέρ άνοιξε την οικία του στα βόρεια προάστια σε περίπου 100 άτομα. Επίτιμοι καλεσμένοι ήταν δυο βουλευτές της ΝΔ. Ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Μάκης Βοριδης. Καλεσμένοι ήταν επίσης διάφοροι επιχειρηματίες , πρώην και νυν τραπεζίτες. Όπως ήταν φυσικό όλοι ρωτούσαν τους δυο βουλευτές πότε θα γίνουν εκλογές. Η απάντηση τους (μάλλον φοβισμένη) ήταν “αφήστε τώρα δεν είναι ώρα για εκλογές. Ας περάσουν μερικοί μήνες ακόμα και βλέπουμε”

Εδουάρδος Καρρέρ και Ειρήνη Νικολαίδου

Καραμούζης – Eurobank

Όταν οι κυβερνήσεις κάνουν ότι τους κατέβει στο μυαλό τότε χάνουν αλλά την πληρώνουν στο τέλος οι Έλληνες πολίτες. Προσέξτε το παρακάτω. Η Eurobank υπό τον Νίκο Καραμούζη είναι η τράπεζα που κέρδισε την υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την αναδρομική φορολόγηση των αποθεματικών της που επιβλήθηκε επί εποχής Αλογοσκούφη στο υπουργείο Οικονομικών. Ειδικότερα το ΣτΕ με απόφαση του Β Τμήματος έκρινε ότι η διάταξη του άρθρου 8 του νόμου 3513/2006 ήταν αντισυνταγματική καθώς επέβαλε αναδρομική φορολόγηση αποθεματικών.
Έτσι, η εφορία θα πρέπει να επιστρέψει στην Eurobank 54,5 εκατ. ευρώ. Και επειδή λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν προφανώς η απαίτηση της τράπεζας θα συμψηφισθεί, εφόσον κάποια στιγμή εμφανισθούν κέρδη πριν από φόρους. Ακόμη μεγαλύτερο ποσό από την Eurobank διεκδικεί η Εθνική η υπόθεση της οποίας δεν έχει εκδικασθεί από το ΣτΕ.

Νίκος Καραμούζης, ετών 63. Πρόεδρος Eurobank

Μαντζούνης – Alpha Bank

Από ότι φαίνεται η Alpha Bank έχει την πιο συμπαγή μετοχική ομάδα καθώς σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Ιανουαρίου το 85% (σ.σ 1,16 δισ. μετοχές) του μετοχικού της κεφαλαίου που βρίσκεται σε ελεύθερη διασπορά (χωρίς να υπολογίζεται δηλαδή το 11% του ΤΧΣ) κατεχόταν από 175 επενδυτές που έχουν όλοι τους θέση μεγαλύτερη του 1 εκατ. μετοχών. Οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές κατείχαν, κατά την ίδια ημερομηνία, το 81% των μετοχών, οι εγχώριοι θεσμικοί το 4%, το ΤΧΣ το 11% ενώ τέλος φυσικά και νομικά πρόσωπα κατείχαν το 4%. Προφανώς το γεγονός αυτό φαίνεται να ικανοποιεί την διοικητική ομάδα της τράπεζας υπό τον Δημήτρη Μαντζούνη.

Βασίλης Ράπανος , Πρόεδρος Alpha Bank. Δημήτρης Μαντζούνης , CEO Alpha Bank.