Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Στους 8.000 ανέρχονται οι ενάγοντες εναντίον της Monsanto

Η Bayer ανέφερε ότι ο αριθμός των εναγόντων στις ΗΠΑ εναντίον της νεοαποκτηθείσας Monsanto έχει ανέλθει στους 8.000 από 5.200 μετά και την καταδίκη της Monsanto, η οποία αναγκάστηκε να πληρώσει σχεδόν 290 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις επειδή δεν ενημέρωσε για την επικινδυνότητα του ζιζανιοκτόνου Roundup, στο οποίο οφείλεται ο καρκίνος Αμερικανού κηπουρού.

«Ο αριθμός των εναγόντων ανέρχεται στις 8.000 στο τέλος του Ιουλίου. Αυτά τα νούμερα μπορεί να μειωθούν ή να αυξηθούν, αλλά πιστεύουμε ότι δεν είναι ενδεικτικά των μηνύσεων» ανέφερε ο CEO της εταιρίας σε μια τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη, σύμφωνα με το Reuters.

Οι μετοχές της Bayer έχουν απώλειες που ξεπερνούν το 10% από τότε που η Monsanto έχασε την υπόθεση του Αμερικανού κηπουρού στις 10 Αυγούστου – στην πρώτη από τις χιλιάδες υποθέσεις που αφορούν τα παρασιτοκτόνα με βάση την γλυφοστάτη, όπως το Roundup και το Ranger Pro.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Βουτιά» 11% για τη μετοχή της Bayer μετά την καταδίκη της Monsanto

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καταδίκη για τον αμερικανικό κολοσσό Monsanto εξαιτίας του φυτοφαρμάκου Roundup

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι λέει ο CEO της Bayer Hellas για το ιστορικό deal με την Monsanto