Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Στο «σφυρί» σήμερα το «Αίολος Κεντέρης Ι»: Ποιοι αναμένεται να «χτυπήσουν»

Nel Lines

Για σήμερα Τετάρτη 10 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός του ταχύπλοου ακτοπλοϊκού σκάφους «Αίολος Κεντέρης Ι», που ανήκε στη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΝΕΛ) και έχει κατασχεθεί από την Τράπεζα Πειραιώς έναντι απαιτήσεων της τάξης των 75 εκατ.

Το «Αίολος Κεντέρης Ι» βγαίνει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό με τιμή εκκίνησης τα 6,5 εκατ. ευρώ ενώ σε ό,τι αφορά τους πιθανούς ενδιαφερόμενους, κύκλοι της αγοράς πιθανολογούν προσφορές τόσο από την πλευρά της Sea Jets όσο και από της Hellenic Seaways, η οποία τελεί υπό εξαγορά από την Attica Group, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να καταλήξει και σε κάποιον ξένο αγοραστή.

Αν και το πλοίο, που ναυπηγήθηκε το 2000, έχει παραμείνει σε ακινησία επί μακρόν και χρήζει επισκευών. Συγκεκριμένα το «Αίολος Κεντέρης Ι» είναι παροπλισμένο επί επτά συναπτά έτη και οι τέσσερις μηχανές του δεν έχουν λειτουργήσει σε αυτό το διάστημα, με αποτέλεσμα να υπολογίζεται πως απαιτείται ποσόν 750.000 ευρώ για τη συντήρηση καθεμιάς από αυτές, δηλαδή 3 εκατ. συνολικά μόνο για τις μηχανές. Επιπλέον, δαπάνες απαιτούνται και για την ανακαίνιση των χώρων επιβατών, αλλά και για τον δεξαμενισμό του για εργασίες συντήρησης και βαφής του κύτους.

Αναλυτικότερα, είναι προγραμματισμένα να βγουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό την Τετάρτη στην Αθήνα, μεταξύ των άλλων, τα εξής:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στο «σφυρί» η βίλα του Σεραφείμ Φυντανίδη στην Τήνο – Όλες οι λεπτομέρειες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιος είναι ο επιχειρηματίας ιδιοκτήτης των γραφείων της ΛΑΕ που βγαίνουν σε πλειστηριασμό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πελάτες δύο ταχυτήτων δημιουργούν οι τράπεζες: Πώς ξεχωρίζουν τους κακοπληρωτές