Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Στα χέρια του πλουσιότερου Ινδού η εμβληματική αλυσίδα παιχνιδιών Hamleys 

Μουκές Αμπάνι Επιχειρηματίας

Ο πλουσιότερος άνδρας της Ινδίας, ο Μουκές Αμπάνι, αγόρασε την εμβληματική βρετανική αλυσίδα καταστημάτων παιχνιδιών Hamleys σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο BBC, χωρίς να αποκαλύπτεται, ωστόσο, το ποσό της συναλλαγής.

Η Reliance Brands Limited, η οποία ανήκει στον Αμπάνι, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση της Hamleys από την κινεζική C Banner International, η οποία την είχε αγοράσει το 2015.

Η Hamleys, που ιδρύθηκε το 1760, είναι η παλαιότερη στον κόσμο εταιρία λιανικής πώλησης παιχνιδιών, με 167 καταστήματα σε 18 χώρες. Το επταώροφο κατάστημα-ναυαρχίδα της Hamleys στη Ρίτζεντ Στριτ του Λονδίνου άνοιξε το 1881 και αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους επισκέπτες.

Η Reliance Industries είναι ήδη υπεύθυνη για τη λειτουργία 88 καταστημάτων Hamleys σε 29 ινδικές πόλεις. Σύμφωνα με το Forbes, ο 62χρονος Αμπάνι έχει περιουσία αξίας 50,7 δισεκ. δολαρίων.