Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Όμιλος SOFTONE: Αύξηση 40,7% στα έσοδα – Στα €12,8 εκατ. τα EBITDA

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Εταιρειών SOFTONE, Πάνος Μαρτίνης

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Εταιρειών SOFTONE, Πάνος Μαρτίνης

Τα οικονομικά μεγέθη 2022 ανακοίνωσε ο όμιλος Softone. Για μία ακόμη χρονιά, σημαντική άνοδο παρουσίασαν όλοι οι δείκτες απόδοσης του ομίλου, συμπεριλαμβανομένων του κύκλου εργασιών που αυξήθηκε κατά +40,7% (αγγίζοντας τα €36,2 εκατ.) και της κερδοφορίας EBITDA που εμφάνισε αύξηση +33% (€8,3 εκατ.). Αναφορικά με το πρώτο 3μηνο του 2023, ο κύκλος εργασιών έχει διαμορφωθεί στα €11 εκατ., καταγράφοντας αύξηση +40,8%, ενώ αντίστοιχα η κερδοφορία ανήλθε στα €4,6 εκατ., μια αύξηση της τάξεως του 42,6%.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις για το 2023, ο όμιλος SOFTONE υπολογίζει ότι ο κύκλος εργασιών θα διαμορφωθεί στα €49 εκατ., με EBITDA €12,8 εκατ., θέτοντας τις βάσεις για ακόμη πιο ισχυρές επιδόσεις και το 2024. Επιπλέον, εκτιμάται ότι η συμμετοχή των Cloud υπηρεσιών θα εκτοξευθεί στο 57% το 2023, σημειώνοντας αύξηση +64%. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2022, τα επαναλαμβανόμενα έσοδα (recurring revenue) ξεπέρασαν το 75% του συνολικού κύκλου εργασιών, επιβραβεύοντας πρακτικά τη διαχρονική επένδυση του ομίλου SOFTONE στο Cloud και το μοντέλο Software-as-a-Service (SaaS).

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου εταιρειών SOFTONE, κ. Πάνος Μαρτίνης, δήλωσε: «Τα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα του 2022 αλλά και η θετική εξέλιξη των δεικτών και κατά την τρέχουσα χρονιά, πιστοποιούν με τον πλέον εμφατικό τρόπο την ηγετική θέση του ομίλου SOFTONE, ως απόρροια του μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδιασμού και της ισχυρής διαφοροποίησης του επιχειρηματικού του μοντέλου. Με εχέγγυα την τεχνολογική καινοτομία, το ισχυρότερο δίκτυο συνεργατών, τις στοχευμένες εξαγορές και στρατηγικές συνεργασίες με εδραιωμένες εταιρείες εξειδικευμένων εφαρμογών λογισμικού, ο όμιλος SOFTONE οδηγεί σταθερά τις εξελίξεις στην εγχώρια αγορά του business software, παράγοντας υψηλή αξία για όλα τα μέλη του οικοσυστήματός του. Πιστοί στο στρατηγικό μας πλάνο, συνεχίζουμε δυναμικά να αναπτύσσουμε best-in-class προϊόντα και υπηρεσίες που καθιστούν τον όμιλο SOFTONE τον κορυφαίο 360ο πάροχο λύσεων ψηφιακού μετασχηματισμού στην ελληνική αγορά».

Στρατηγική Ηγεσίας

Διαθέτοντας υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια, ο όμιλος SOFTONE ακολουθεί ένα επιτυχημένο εμπορικό μοντέλο που διασφαλίζει την ηγετική του θέση στην αγορά και διαμορφώνει ακόμη καλύτερες προοπτικές για το 2023, σημειώνει η σχετική ανακοίνωση. Η στρατηγική του οργανισμού βασίζεται σε έξι άξονες ανάπτυξης:

Διαβάστε επίσης

Νέα πρόεδρος της ActionAid η Χριστίνα Καράμπελα

Stellantis: Στα σκαριά «πράσινη πανεπιστημιούπολη» στο Mirafiori της Ιταλίας

Ενδιαφερον HIG Capital για το λιμάνι Θεσσαλονίκης