Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Β. Βαλεντής: Ραβασάκι από τον Nasdaq στην Pyxis Tankers

Βαλέντιος Βαλεντής ναυτιλία

Βαλέντιος Βαλεντής, εφοπλιστής Pyxis Tankers

Ειδοποίηση από τον Nasdaq έλαβε η ναυτιλιακή εταιρεία Pyxis Tankers, συμφερόντων του εφοπλιστή Βαλέντιου Βαλεντή, καθώς η τιμή της μετοχής της παρέμεινε για 30 διαδοχικές συνεδριάσεις κάτω από το όριο του 1 δολαρίου.

Σύμφωνα με το “ραβασάκι” του Nasdaq, η εταιρεία καλείται μέχρι τις 5 Μαρτίου του 2019 (εντός 180 ημερολογιακών ημερών) να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς του αμερικανικού δείκτη, ανεβάζοντας την τιμή της μετοχής της πάνω από το 1 δολάριο για δέκα διαδοχικές μέρες.

Αν μέσα σε αυτό το διάστημα η εταιρεία δεν τα καταφέρει, πιθανόν να μπορέσει να λάβει μία παράταση ακόμα 180 ημερολογιακών ημερών, εφόσον πληροί όλες τις άλλες προϋποθέσεις για την παραμονή της στον Nasdaq. Σε αντίθετη περίπτωση, η εταιρεία θα λάβει ειδοποίηση για την απομάκρυνση της μετοχής της από το ταμπλό.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα η μετοχή της εταιρείας διαπραγματευόταν στα 0,95 δολάρια.

“Αυτήν τη στιγμή εξετάζουμε τις επιλογές μας για να ικανοποιήσουμε τους όρους για τη συνέχιση της παρουσίας μας στον NASDAQ Capital Market. Αυτή η ειδοποίηση δεν θα έχει καμία επίπτωση στις λειτουργίες των επιχειρήσεών μας και θα λάβουμε όλα τα εύλογα μέτρα για την ανάκτηση της συμμόρφωσης με τον δείκτη”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Pyxis Tankers, ο στόλος της οποίας αποτελείται από έξι τάνκερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί η A. Φράγκου προχωρά σε συγχώνευση των Navios Acquisition και Navios Midstream

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποια ελληνική ναυτιλιακή πούλησε και το τελευταίο από τα παλιά της πλοία

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Γιατί η BW LPG απέσυρε την πρόταση του 1,1 δισ. δολ. για την εξαγορά της Dorian LPG του Γ. Χατζηπατέρα. Όλο το παρασκήνιο