Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Στ. Τσαντάνης: Θετικές εξελίξεις για την μετοχή της Seanergy Maritime

Τσαντάνης Seanergy ναυτιλία

Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seanergy Maritime Holdings Corp.

Την παράταση της περιόδου χάριτος προκειμένου να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για να αυξήσει την τιμή της μετοχής της πάνω από το ένα δολάριο, εξασφάλισε από τις χρηματιστηριακές αρχές της αγοράς Nasdaq, η ναυτιλιακή Seanergy Maritime Holdings.

Σε ανακοίνωση της η εταιρεία, με επικεφαλής τον Σταμάτη Τσαντάνη, επισήμανε ότι στις 17 Απριλίου έλαβε την ενημέρωση για την παράταση του χρονικού ορίου από τις 13 Ιουλίου 2020 που ήταν αρχικά, στις 25 Σεπτεμβρίου 2020. Η παραπάνω διευκόλυνση, από το χρηματιστήριο Nasdaq, θα αφορά όλες τις εισηγμένες εταιρείες που δεν πληρούν τα κριτήρια της αγοράς, όπως είναι η διατήρηση της τιμής διαπραγμάτευσης της μετοχής τους πάνω από το κατώτατο επιτρεπτό όριο του ενός δολαρίου, και εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών που υπαγορεύουν οι εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες της αγοράς και η πρωτοφανής αναστάτωση των αμερικανικών χρηματοπιστωτικών αγορών.

Η Seanergy επισήμανε ότι σκοπεύει να παρακολουθεί στενά την πορεία της τιμής της κοινής μετοχής της από τώρα μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου και εξετάζει τις επιλογές που έχει προκειμένου να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις του Nasdaq. Ζητούμενο είναι να εξασφαλίσει την αύξηση της τιμής της μετοχής τουλάχιστον στο ένα δολάριο και να παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα για δέκα συνεχόμενες συνεδριάσεις.

Κατά τη συνεδρίασης της 23ης Απριλίου, η μετοχή της Seanergy έκλεισε στα 0,16 δολάρια με άνοδο 4,58%.

Η ναυτιλιακή διαθέτει ένα μοντέρνο στόλο με 10 φορτηγά πλοία capesize, συνολικής χωρητικότητας περίπου 1,748,581 dwt και με μέσο όρο ηλικίας τα 11 έτη.

Προ ολίγων ημερών η Seanergy ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου ύψους 13,7 εκατ. δολαρίων με την ολοκλήρωση δύο διαδοχικών συναλλαγών.

Μετά την ολοκλήρωση της αύξησης, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανήλθε σε 119,983,439 κοινές μετοχές και τα Ίδια Κεφάλαια περίπου στα 42 εκατ. δολάρια.