Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Συνεχίζουν την άνοδο οι ναύλοι των πλοίων κοντέινερ

Συνεχίζουν την άνοδο οι ναύλοι των πλοίων κοντέινερ

Ο δείκτης Drewry WCI καταγράφει μέση άνοδο 2,3% σε σύγκριση με πριν από μια εβδομάδα που ανεβάζει το spread στο 170% σε ετήσια βάση.

Ο WCI σύνθετος δείκτης , από την αρχή του έτους, διαμορφώθηκε τώρα 7.484 δολάρια ανά εμπορευματοκιβώτιο 40 teu, που ισοδυναμεί με 4.745 δολάρια πάνω από το μέσο όρο 5 ετών περίπου 2.739 ανά teu.

Οι ναύλοι από Σαγκάη προς Λος Άντζελες αυξήθηκαν 5% (συν 440 δολάρια) στα 10.138 δολάρια ανά teu.

Όπως και αυτοί από τη Σαγκάη στη Νέα Υόρκη και από τη Σαγκάη στη Γένοβα , οι οποίοι αυξήθηκαν κατά 4% και 3% φτάνοντας αντίστοιχα τα 13.118 και 12.801 δολάρια. Οι ναύλοι από το Ρότερνταμ προς τη Νέα Υόρκη κέρδισαν επίσης 1% (συν 69 δολάρια ) στα 6.283 δολάρια.

Οι ναύλοι στη γραμμή Ρότερνταμ – Σαγκάη μειώθηκαν κατά 2% στα 1.544 δολάρια. Ενώ οι ναύλοι στις γραμμές Σαγκάη-Ρότερνταμ , Λος Άντζελες-Σαγκάη και Νέα Υόρκη-Ρότερνταμ παρέμειναν περίπου στο επίπεδο των προηγούμενων εβδομάδων.

Ο Drewry αναμένει ότι οι ναύλοι θα παραμείνουν σταθεροί την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:

Μειώνοντας τις εισφορές για την εγγραφή πλοίων στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, αλλάζουν οι συσχετισμοί;

Συμμετοχή Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ