Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Νέα κίνηση στην αγορά ξηρού φορτίου από την Kassian Maritime

ναυτιλία ναυλαγορά

Με ένα νέο φορτηγό πλοίο ενισχύει το στόλο της η ναυτιλιακή Kassian Maritime, συμφερόντων της οικογένειας Παππαδάκη.

Σύμφωνα με την Allied Shipbroking η εταιρεία έκλεισε συμφωνία με το ιαπωνικό ναυπηγείο Mitsui Engineering & Shipbuilding, για την παραγγελία πλοίου χωρητικοτητας 87,000 dwt, το οποίο θα παραλάβει το 2021.

Το bulker πρόκειται να κατασκευαστεί σύμφωνα με τα πρότυπα ΙΜΟ Tier III, ενώ η τιμή του θα ανέλθει στα 36,5 εκατ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Kassian συνεργάζεται με το ναυπηγείο Mitsui, καθώς από το 1999 έχει παραγγείλει εκεί τουλάχιστον πέντε πλοία.

Στο μεταξύ, στις αρχές Ιανουαρίου, η εταιρεία παρέλαβε το πλοίο Pacific Explorer (χωρητικότητας 177.500 dwt, κατασκευής 2007), το οποίο μετονομάστηκε σε Satori. Η Kassian το εξαγόρασε στα τέλη Οκτωβρίου έναντι περίπου 21 εκατ. δολαρίων.

Στα μέσα του 2018, η Kassian Maritime απέκτησε ένα ακόμη capesize, το πλοίο Royal Chorale (χωρητικότητας 177.500 dwt, κατασκευής 2006) έναντι περίπου 22 εκατ. δολαρίων.

Μετά τη νέα παραγγελία ο στόλος της ναυτιλιακής θα φτάσει στα 12 πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου, κατηγοριών από supramax μέχρι capesize, κατασκευής από το 2006 και μετά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:    Π. Παππάς: Τι συμβαίνει με πλοίο που αγόρασε η Star Bulk πριν από τέσσερις μήνες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:    Γ. Οικονόμου: Ο εφοπλιστής επενδύει 350 εκατ. δολάρια σε scrubbers

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Αλ. Προκοπάκης: Το φιλόδοξο project της Probunkers μπαίνει στο επόμενο στάδιο