Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Κωστάκης Λοΐζου: Σημαντικό το κοινωνικό αποτύπωμα του ομίλου Louis και της Celestyal Cruises

Κωστάκης Λοΐζου

Στα 88 χρόνια πορείας και προσφοράς του ο Όμιλος Louis, στον οποίο ηγείται ο Κωστάκης Λοΐζου, είναι πρωτοπόρος στον τομέα του τουρισμού στη νοτιοανατολική Ευρώπη, συνεχίζει να καταγράφει σημαντικές επιδόσεις ενσωματώνοντας πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης στο λειτουργικό του πλαίσιο, οι οποίες αποτελούν μέρος της στρατηγικής ESG (Environmental – Social – Governance – Περιβάλλον, Κοινωνία και Εταιρική Διακυβέρνηση) του Ομίλου.

Ενισχύθηκαν οι προσπάθειες για ανανέωση του στόλου, εδραίωση του brand της Celestyal Cruises σε παγκόσμιο επίπεδο και αναζήτηση νέων προορισμών για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ολόχρονη λειτουργία των πλοίων (το 2021 η Celestyal Cruises λειτούργησε μόνο 2,5 μήνες).

Η Celestyal Cruises εφάρμοσε ειδική πολιτική και εκπτώσεις «Hero’s Discount» για τους ήρωες της πρώτης γραμμής όπως ιατρούς, νοσηλευτικό και υγειονομικό προσωπικό, αστυνομικούς και πυροσβέστες.

Διασφαλίστηκε η υγεία και ασφάλεια των πελατών και των τοπικών κοινωνιών όπου δραστηριοποιούνται οι εταιρείες του Ομίλου, καθώς τηρήθηκαν αυστηρά τα πρωτόκολλα κατά της εξάπλωσης του COVID-19.

Επιπλέον, η Celestyal Cruises σύναψε στρατηγική συνεργασία με την AtmosAir Solutions για παροχή οικολογικής τεχνολογίας εξαερισμού – χρήση 100% εξωτερικού καθαρού αέρα χωρίς να επιτρέπεται η ανακύκλωση του εσωτερικού αέρα, καθώς και χρήση φίλτρων HEPA στους βασικούς χώρους του πλοίου και ιδιαίτερα στις καμπίνες απομόνωσης και τις ιατρικές εγκαταστάσεις.

Το συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον βρίθει προκλήσεων. Αφενός οι γεωπολιτικές εντάσεις, όπως ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας που διατάραξε τις παγκόσμιες αγορές και επισύρει ανυπολόγιστες συνέπειες στον τομέα του τουρισμού, ιδιαίτερα στην Κύπρο και αφετέρου, οι επιπτώσεις της πανδημίας που είναι ορατές τόσο στις επιχειρήσεις όσο και την καθημερινότητα των πολιτών.

Από την προάσπιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων και των επισκεπτών, τη διαχείριση των ταξιδιωτικών περιορισμών και ταυτόχρονα τη συνετή διασφάλιση της επιχειρηματικής συνέχειας, ο Όμιλος Louis προσαρμόστηκε σε θεμελιώδεις αλλαγές αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο προσφέρονται πλέον οι υπηρεσίες και διεξάγονται οι επιχειρηματικές λειτουργίες στον τομέα.

Ορισμένες από αυτές τις αλλαγές ανέδειξαν και ευκαιρίες, όπως η επίσπευση ψηφιοποίησης των διαδικασιών και η διερεύνηση νέων τρόπων συνεργασίας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης του Ομίλου Louis διαφαίνεται η δέσμευση της θυγατρικής εταιρείας Louis Hotels και της συνδεδεμένης εταιρείας Celestyal Cruises για υπεύθυνη διαχείριση των περιβαλλοντικών και κοινωνικών πτυχών των δραστηριοτήτων τους, παράλληλα με την επιδίωξη δημιουργίας αυθεντικών εμπειριών για τους ταξιδιώτες μέσω της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών.

Πιο κάτω παρατίθενται τα κυριότερα σημεία της έκθεσης βιώσιμης ανάπτυξης της Louis plc για το 2021:

Περιβάλλον και Βιωσιμότητα

Κοινωνικό αποτύπωμα

Διακυβέρνηση, Τεχνολογία και Επενδύσεις

Διαβάστε επίσης:

Μελίνα Τραυλού: Συναντήθηκε με τους κορυφαίους ηγέτες της παγκόσμιας ναυτιλίας

Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Αγόρασε το 42ο πλοίο της