Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Κομισιόν: «Πράσινο φως» στην εξαγορά της Aegean Marine Petroleum από τη Mercuria

Aegean Marine Petroleum Network

Aegean Marine Petroleum Network

Το «πράσινο φως» για την εξαγορά της Aegean Marine Petroleum Network Inc. από την εταιρεία Mercuria Energy Group Limited έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βάσει του κανονισμού συγκεντρώσεων της ΕΕ.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, η Aegean είναι μια διεθνής εταιρεία εφοδιαστικής καυσίμων πλοίων με έδρα στην Ελλάδα, η οποία εμπορεύεται, προμηθεύει, εφοδιάζει και παραδίδει καύσιμα ναυτιλίας σε σκάφη που βρίσκονται σε λιμάνια, στη θάλασσα, σε ποταμούς και άλλες πλωτές οδούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Mercuria είναι ένας παγκόσμιος όμιλος εμπορικών συναλλαγών ενέργειας και εμπορευμάτων, με έδρα στην Ελβετία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προτεινόμενη πράξη δεν θα δημιουργούσε προβλήματα ανταγωνισμού, καθώς οι εταιρείες κατέχουν περιορισμένη θέση στις αγορές στις οποίες οι δραστηριότητές τους αλληλεπικαλύπτονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Aegean Marine Petroleum: Αλλάζει σελίδα ως θυγατρική της Mercuria. Έξοδος από το άρθρο 11

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Aegean Marine Petroleum: Αυτό είναι το νέο, τελικό σχέδιο αναδιάρθωσης της εταιρείας