Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Οικογένεια Λυκιαρδοπούλου: Η νέα κίνηση ανανέωσης στο στόλου της Neda Maritime

Με ένα νεότευκτο τάνκερ VLCC θα ενισχύσει το στόλο της η ναυτιλιακή Neda Maritime, συμφερόντων της οικογένειας Λυκιαρδοπούλου, αντικαθιστώντας το παλαιότερο δεξαμενόπλοιο του στόλου της που πούλησε εντός του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο report της Allied Shipbroking, η εταιρεία προχώρησε σε συμφωνία με το νοτιοκορέατικο ναυπηγείο Hyundai Samho για την κατασκευή τάνκερ χωρητικότητας 300,000 dwt, το οποίο θα παραλάβει το 2021. Η τιμή του πλοίου θα ανέλθει στα 91,6 εκατ. δολάρια.

H Neda Maritime, η οποία έχει ενεργή παρουσία στην αγορά των VLCC,  πούλησε τον Ιούλιο το χωρητικότητας 309,000-dwt τάνκερ Apollonia, κατασκευής 2003, το οποίο εξαγόρασε η Yinson Holdings έναντι 31 εκατ. δολαρίων.

Πρόκειται για το παλαιότερο από τα έξι μεγάλα τάνκερ που περιλάμβανε ο στόλος της, το οποίο, αν επιβεβαιωθεί η νέα παραγγελία, θα αντικαταστήσει σύντομα, στο πλαίσιο των κινήσεων αναδιάρθρωσης που πραγματοποιεί η ναυτιλιακή σταδιακά από τα μέσα του 2017.

Στα τάνκερ του στόλου της περιλαμβάνονται ακόμη το Argenta κατασκευής 2005 -είναι πλέον το παλαιότερο VLCC της- τα Aquila και Aragona κατασκευής 2012, το Arosa κατασκευή 2017 και το Ascona κατασκευής 2019. Επίσης, η εταιρεία διαθέτει και τρία τάνκερ τύπου aframax.

Εκτός από τα εννέα τάνκερ (συμπεριλαμβανομένης της νέας παραγγελίας), o στόλος της Neda Maritime περιλαμβάνει και και 14 φορτηγά πλοία (έξι capesize, έξι kamsarmax και δύο supramax).

 

Arosa VLCC, κατασκευής 2017