Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Γ. Γκούμας: Επιστροφή στα «μεταχειρισμένα» μετά από 7 χρόνια

Γκίκας Γκούμας

Σε μία αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησε η ναυτιλιακή εταιρεία Equinox Maritime, επικεφαλής της οποίας είναι ο εφοπλιστής Γκίκας Γκούμας, καθώς μετά από επτά χρόνια επανήλθε στην αγορά των μεταχειρισμένων. Συγκεκριμένα η ναυτιλιακή προχώρησε στην αγορά του supramax bulker Rose Balsam (χωρητικότητας 55.616-dwt  και κατασκευής 2011) με το τίμημα να ανέρχεται περίπου στα 16,1 εκατομμύρια δολάρια.

Το IHS Markit παρουσιάζει το supramax στο στόλο της Equinox, με το όνομα Tegea.

Η Equinox ιδρύθηκε το 2001 μετά την ένωση δύο ελληνικών εταιρειών, της Dileship Marine Corp και της J G Goumas Shipping Co.

Ο στόλος της Equinox αποτελείται από 15 πλοία ξηρού φορτίου με μέση ηλικία τα 7,2 έτη, καθώς η εταιρεία έχει παραλάβει 10 νεότευκτα πλοία supramax από το 2012 έως το 2016.

Η τελευταία φορά που απέκτησε μεταχειρισμένο πλοίο ήταν το 2011, όταν είχε αγοράσει το bulker Grigorpan (χωρητικότητας 53.733-dwt και κατασκευής 2002), το οποίο πούλησε έναντι 6 εκατ. δολαρίων τον Νοέμβριο του 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Ν. Τσάκος: Στα διαλυτήρια του Μπανγκλαντές το παλαιότερο πλοίο της TEN

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Aγγ. Φράγκου: Διπλό super deal για τη Navios Holdings

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ν. Πατέρας: Νέο deal και αγορά δύο containerships