Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Cosco Shipping Ports: Μειώθηκε κατά 7,5% η κίνηση εμπορευματοκιβωτίων τον Νοέμβριο

Η εταιρεία διαχείρισης λιμένων COSCO SHIPPING Ports (CSP) γνωστοποίησε την μείωση του όγκου των εμπορευματοκιβωτίων τον μήνα Νοέμβριο, αλλά και για τους πρώτους 11 μήνες του έτους.

Ο κλάδος λιμενικών εργασιών της COSCO κατέγραψε μείωση 7,5% στους όγκους εμπορευματοκιβωτίων του Νοεμβρίου, ενώ διακινήθηκαν πάνω από 8,5 εκατομμύρια TEU.

«Μια κατάσταση που οφείλεται κυρίως στον αντίκτυπο της ασθενούς ζήτησης στην ξένη αγορά», εξήγησε η εταιρεία. Ειδικότερα, το Yantian Terminal, αλλά και τα τερματικά του Χονγκ Κονγκ και του CSP της Ισπανίας παρουσίασαν επίσης σημαντικές μειώσεις στη μηνιαία απόδοση.

Ο όγκος του CSP Abu Dhabi Terminal συνέχισε να αυξάνεται κατά 68% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο.

Επιπλέον, η CSP ανακοίνωσε τη συνολική διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων για τον Ιανουάριο-Νοέμβριο 2022, η οποία ήταν άνω των 94,6 εκατομμυρίων TEU, που μεταφράζεται σε μείωση 2,4% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Διαβάστε επίσης

Η πανδημία λύγισε και το λιμάνι του Πειραιά: Αρνητικός ρυθμός αύξησης στη διακίνηση φορτίων