Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Capital (Βαγγέλης Μαρινάκης): Επεκτείνει την παραγγελία στα Hyundai σε 6 πλοία αξίας 1,5 δισ. δολάρια – Συνολικά οι εταιρείες του ναυπηγούν 37 πλοία

Βαγγέλης Μαρινάκης (Capital Product Partners)

Βαγγέλης Μαρινάκης

Ο Ευάγγελος Μαρινάκης, μέσω της Capital Maritime, παρήγγειλε άλλα τέσσερα πλοία μεταφοράς  φυσικού αερίου στον ναυπηγικό όμιλο HD Korea Shipbuilding & Offshore Engineering (HD KSOE) της Νότιας Κορέας.

Όπως διέρρευσε, η Hyundai Mipo Dockyard, θα κατασκευάσει τέσσερα πλοία, που η συνολική τους αξία ανέρχεται σε 420,7 δισεκατομμύρια KRW ή 312 εκατομμύρια δολάρια. Με άλλα λόγια, η τιμή του κάθε πλοίου είναι 78 εκατομμύρια δολάρια.

Η HD KSOE δεν αποκάλυψε το μέγεθος των πλοίων LPG, αλλά η TradeWinds αναφέρει ότι είναι 45.000 cbm. Η HMD συμφώνησε να παραδώσει, δύο νεότευκτα το 2027 και δύο το 2028.

Εξάλλου, ναυπηγικές πηγές πρόσθεσαν ότι η Capital Maritime έχει τη δυνατότητα επιλογής να αναβαθμίσει τα πλοία MGC σε καύσιμο αμμωνίας.

Η συμφωνία νεότευκτων στην HMD ανεβάζει τον συνολικό αριθμό MGC της Capital Maritime σε έξι.

Το Shipping Intelligence Network της Clarksons αναφέρει ότι η Capital Maritime έχει δημιουργήσει ένα βιβλίο παραγγελιών με 37 νέα ναυπηγεία και ειδικότερα: τέσσερα VLCC κατά παραγγελία στην CSSC Tianjin Shipbuilding και συμβόλαια για έξι δεξαμενόπλοια suezmax, τέσσερα πλοία aframax, 13 πλοία LNG, δύο πολύ μεγάλα πλοία μεταφοράς υγραερίου/αμμωνίας, τέσσερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και τέσσερα άλλα πλοία  σε διάφορα ναυπηγεία.

Διαβάστε επίσης

Χάρης Αντωνίου (Neptune Leasing): Προσφέρουμε ανταγωνιστικές υπηρεσίες

Ocean Network Express: Επενδύσεις 25 δισ. στη 10ετία  – Θέλει ετησίως κέρδη 3,8 δισ. δολ.

Νίκος Τσάκος (ΤΕΝ): Πούλησε 9 πλοία, αγόρασε 16, είχε τζίρο 889,5 εκατ., κέρδη 302 εκατ., ρευστότητα 377 εκατ. και εξασφαλισμένα έσοδα $2 δισ.!