Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

B. Mαρινάκης: Αύξησε τη συμμετοχή του στην Capital Product Partners στο 34,6%

Βαγγέλης Μαρινάκης, επικεφαλής Capital Ship Management - ναυτιλία

Βαγγέλης Μαρινάκης, επικεφαλής Capital Ship Management

Στην ισχυροποίηση της θέσης του στην ναυτιλιακή Capital Product Partners προχώρησε ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, εν όψει της συγχώνευσης της με την εταιρεία Diamond S.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές χρηματιστηριακές αρχές, ο ισχυρός έλληνας πλοιοκτήτης κατέχει στην εισηγμένη στην αγορά της Νέας Υόρκης εταιρεία, ποσοστό 34,6%, είτε προσωπικά είτε μέσω ελεγχόμενων από τον ίδιο εταιρειών.

Τα στοιχεία της SEC με ημερομηνία 3 Δεκεμβρίου 2018, δείχνουν ότι ο κ. Μαρινάκης αύξησε τη συμμετοχή του στην CPP μέσω της εταιρείας του Capital Maritime & Trading αλλά και μέσω προσωπικών αγορών μετοχών.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία δείχνουν ότι αγόρασε μέσω της Capital Maritime & Trading περίπου 700.000 μετοχές, φτάνοντας στο σύνολο τις 17,5 εκατ. μετοχές ή ποσοστό 13,7% του μετοχικού κεφαλαίου της Capital Product Partners. Παράλληλα, αγόρασε προσωπικά περίπου 600.000 μετοχές, με το συνολικό ποσοστό του στη ναυτιλιακή να ανέρχεται στο 16,3%.

Παράλληλα, ένα δεύτερο αρχείο της Παρασκευής 14 Δεκεμβρίου, δείχνει ότι προχώρησε και σε δεύτερο γύρο αγορών αυξάνοντας τη συμμετοχή του μέσω της Capital Maritime & Trading και προσωπικά κατά 1% σε κάθε περίπτωση.

Επίσης, μία άλλη εταιρεία συμφερόντων του κ. Μαρινάκη, η Crude Carriers Investments Corp, κατέχει ποσοστό 2,6% στην CPP.

Στο τέλος Νοεμβρίου 2018, η Capital Product Partners και η Diamond S του Wilbur Ross, υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν την πρόθεση του να προχωρήσουν στη μεταξύ τους συγχώνευση, δημιουργώντας μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές με τάνκερ παγκοσμίως.

Η συνολική αξία της συναλλαγής αποτιμάται στα 1,65 δισ. δολάρια. Ο στόλος της νέας εταιρείας  θα αποτελείται από 68 πλοία, εκ των οποίων τα 43 τάνκερ θα προέλθουν από την Diamond S Shipping και τα 25 από την Capital Product Partners.

Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου “Atlantas” της Capital Product Partners έχει χωρητικότητα 36.760-dwt και είναι κατασκευής του 2006

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: A. Φράγκου: Στη Navios Acquisition όλα τα τάνκερ της πλοιοκτήτριας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Η απάντηση της Καθημερινής στην υπόθεση της συνέντευξης του Κ. Αγγελόπουλου

MH ΧΑΣΕΤΕ:  Έλληνες Εφοπλιστές: Ικανοποίηση για την απόφαση του IMO για τα ναυτιλιακά καύσιμα