Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

A. Mπέρτσος: Το επόμενο βήμα της ναυτιλιακής Boston Carriers

ναυτιλία ναυλαγορά

Την είσοδο της στην αγορά LPG δρομολογεί η ναυτιλιακή Boston Carriers, με επικεφαλής τον Αντώνη Μπέρτσο. Το πρώτο βήμα έγινε με τη συμφωνία που έκλεισε η εταιρία με την ιταλική Nuona, η οποία κατέχει το μεγαλύτερο τερματικό σταθμό αποθήκευσης υγραερίου στη Βόρεια Ιταλία.

Η συμφωνία προβλέπει ότι η εταιρία έχει χρονική δέσμευση έξι μηνών για την απόκτηση της Nuova και όλων των στοιχείων του ενεργητικού και του παθητικού της, συμπεριλαμβανομένων, της εγκατάστασης αποθήκευσης στην Ιταλία καθώς και όλων των δραστηριοτήτων της, των αδειών χρήσης και των εμπορικών της σημάτων.

“Η αρχική εκτίμηση των περιουσιακών στοιχείων της Nuova για εργοστάσια και εξοπλισμό μόνο, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται οποιαδήποτε αποτίμηση για την επιχείρηση, τις άδειες και τα εμπορικά σήματα είναι περίπου 26 εκατ. δολάρια και οι υποχρεώσεις της είναι περίπου 7,9 εκατ. δολάρια”, αναφέρει η Boston Carriers.

“Ο τερματικός σταθμός αποθήκευσης της Nuova διανέμει κατά μέσο όρο 152.333 mt LPG από την έναρξη της λειτουργίας της το 2000. Με τις τιμές του υγραερίου όπως διαμορφώνονται σήμερα, αυτή η ετήσια διανομή LPG θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα περίπου 85 εκατ. δολ. “

Η συμφωνία στρατηγικής συμμαχίας που υπέγραψαν τα συμβαλλόμενα μέρη στις αρχές Απριλίου αποτελεί το πρώτο βήμα για να διερευνήσουν συνέργειες, να προσδιορίσουν τις δυνατότητες απόκτησης πλοίων LPG και εγκαταστάσεων εσωτερικής αποθήκευσης, να ανταλλάξουν εμπειρία και να συνεργαστούν για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας που θα μεταφέρει, θα εισάγει και θα διανέμει υγραέριο στην Ιταλία.

“Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να εισέλθουμε στον κλάδο μεταφοράς και διανομής LPG. Το υγραέριο είναι ένα προϊόν με αυξανόμενη ζήτηση, η οποία θα συνεχίσει να δυναμώνει, καθώς ο κόσμος μετατοπίζεται προς την καθαρή ενέργεια”, δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Boston Carriers, Αντώνης Μπέρτσος.

Σημειώνεται ότι η ναυτιλιακή Boston Carriers δραστηριοποιείται στη μεταφορά ξηρού φορτίου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Προκοπίου: Γιατί η Moody’s υποβαθμίζει το outlook της Dynagas

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πλοίο ελληνικής ναυτιλιακής βγαίνει στο σφυρί για χρέη

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Ισμήνη Παναγιωτίδη: Νέα super αγορά από την Pavimar