• Ναυτιλία

    Γ. Προκοπίου: Γιατί η Moody’s υποβαθμίζει το outlook της Dynagas

    Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής Dynagas LNG Partners

    Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής Dynagas LNG Partners


    Στην υποβάθμιση του outlook της ναυτιλιακής Dynagas, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου, προχώρησε η Moody’s Investors Service, επικαλούμενη τις αποπληρωμές χρέους στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσει η εταιρεία το 2019.

    Όπως αναφέρει στην έκθεσή της η Moody’s, η μόχλευση της Dynagas αναμένεται να επιδεινωθεί το 2018 και το 2018, προτού σταθεροποιηθεί το 2020, κι ενώ η εταιρεία θα προχωρά στην αναχρηματοδότηση ενός μη εξασφαλισμένου ομολόγου της, ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο λήγει το 2019. Με αυτά τα δεδομένα, υποβάθμισε το outlook της από σταθερό σε αρνητικό.

    Πάντως, η Moody’s επιβεβαίωσε την αξιολόγηση της Dynagas LNG Partners με B3, αξιολόγηση που αντανακλά τις μακροχρόνιες συμφωνίες ναύλωσης για τα πλοία της εταιρείας, τα υψηλά αναμενόμενα έσοδα και το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα με την παρουσία πλοίων ice-class στον στόλο της.

    “Η αλλαγή του outlook αντανακλά την προσδοκία μας ότι η Dynagas θα εμφανίσει υψηλότερη μόχλευση από αυτήν που αναμενόταν προηγουμένως το 2018 και το 2019, ενώ θα πρέπει επίσης να αναχρηματοδοτήσει το μη εξασφαλισμένο ομόλογό της”, εξήγησε η Maria Maslovsky, επικεφαλής αναλύτρια της Moody’s για την Dynagas LNG Partners.

    “Είναι θετικό ότι η Dynagas πρόσφατα ανακοίνωσε μείωση του διανεμόμενου μερίσματος κατά 40% που θα διατηρήσει τις διαθέσιμες ταμειακές ροές της ουδέτερες τα επόμενα χρόνια”, πρόσθεσε η ίδια. Εκτιμάται ότι με αυτήν τη μείωση του μερίσματος η Dynagas θα εξοικονομήσει σχεδόν 25 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  K. Κωνσταντακόπουλος: Το νέο μεγάλο deal της Costamare

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Αλαφούζος: Δυναμικό come back στα μεγάλα τάνκερ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Ισμήνη Παναγιωτίδη: Νέα super αγορά από την Pavimar



    ΣΧΟΛΙΑ