Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Σε split 5:1 προχωρά η Tesla μετά την εκτόξευση μετοχής και κεφαλαιοποίησης

Elon Musk-Tesla

Elon Musk-Tesla

Σε split 5 προς 1 προχωρά η Tesla, προκειμένου να κάνει λίγο πιο προσιτή στους ιδιώτες επενδυτές τη μετοχή της, μετά την εξέλιξή της στην αυτοκινητοβιομηχανία με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στον κόσμο.

Όπως ανακοίνωσε η αυτοκινητοβιομηχανία, κάθε μέτοχος γραμμένος στο μετοχολόγιο της εταιρείας στις 21 Αυγούστου θα λάβει μέρισμα τεσσάρων πρόσθετων κοινών μετοχών για κάθε μετοχή που έχει στην κατοχή του.

Η μετοχή, η αξία της οποίας έχει υπερτετραπλασιαστεί από τον Μάρτιο και έκλεισε πάνω από τα 1.600 δολάρια τον περασμένο μήνα, ενισχυόταν σήμερα κατά 7% πριν από την έναρξη της κανονικής συνεδρίασης.

Στόχος του split είναι να κεφαλαιοποιήσει και να στηρίξει περαιτέρω την άνοδο που σημειώνει το τελευταίο διάστημα η μετοχή της Tesla, η οποία έχει οδηγήσει την χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας πάνω από τα 256 δισ. δολάρια, ήτοι σε ποσό μεγαλύτερο της αξίας που έχουν η Toyota Motor και η Ford Motor μαζί.