Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Πόσα χρήματα έχει ο Warren Buffett στο πορτοφόλι του;

Γουόρεν Μπάφετ

Warren Buffett. Επικεφαλής Berkshire-Hathaway

Ο Warren Buffett, ο οποίος αξίζει περίπου 89 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το Forbes, λέγεται ότι ξοδεύει μόλις 3 δολάρια την ημέρα για το πρωινό του. Πόσα χρήματα έχει λοιπόν ο λιτοδίαιτος αυτός δισεκατομμυριούχος στο πορτοφόλι του;

“Έχω μαζί μου περίπου 400 δολάρια”, δήλωσε ο Buffett σε συνέντευξή του στο Yahoo Finance.

“Η σύζυγός μου θέλει να χρησιμοποιεί μετρητά, οπότε παίρνω από το σπίτι ένα ποσό και εκείνη το ξοδεύει”, είπε ο Buffett για τη σύζυγο του Astrid Menks.

Ο Buffett είπε ότι χρησιμοποιεί μετρητά για το 98% των αγορών του. «Αν είμαι σε ένα εστιατόριο, θα πληρώσω πάντα σε μετρητά. Είναι απλά ευκολότερο», δήλωσε.

Αλλά έχει τουλάχιστον μία πιστωτική κάρτα: “Έχω μια κάρτα American Express την οποία έβγαλα το 1964”, δήλωσε ο Buffett (Η εταιρεία του Buffett, Berkshire Hathaway, κατείχε το 17,9% της American Express στα τέλη του 2018, σύμφωνα με την οικονομική έκθεση του έτους).

Η τάση του Buffett να χρησιμοποιεί μετρητά τον τοποθετεί στη μειοψηφία μεταξύ των Αμερικανών – το 2018, μόνο το 18% έκανε “το σύνολο ή σχεδόν το σύνολο των αγορών τους” με μετρητά, σύμφωνα με το ερευνητικό κέντρο PEW. Περίπου το ήμισυ (52%) των Αμερικανών έκαναν “μερικές” από τις αγορές τους με μετρητά και το 29% δεν έκανε καμία από τις αγορές τους με μετρητά.