Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Πόλεμος «γιγάντων»: Ο κολοσσός που ξεπέρασε σε πωλήσεις smartphones την Apple

Ο «πόλεμος» ανάμεσα στους κολοσσούς της τεχνολογίας για την επικράτηση στον κόσμο των smartphones ολοένα και εντείνεται με τις εταιρείες να ανταγωνίζονται σκληρά σε τεχνογνωσία και design.

Στην πράξη αυτός η «μάχη» τεχνολογιών έχει φέρει τα πάνω – κάτω στον χώρο των πωλήσεων, καθώς αν και «βασίλισσα» στέφεται για ακόμη μία φορά η Samsung, τη δεύτερη  θέση κατακτά η Huawei, αφήνοντας στην τρίτη θέση την Apple.

Oι πωλήσεις της Huawei εκτινάχθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2019  σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, σε ποσοστό 50,3% στα 59,1 εκατ. συσκευές και το μερίδιο αγοράς της να σκαρφαλώνει στο 19%.

Όσον αφορά στην Apple, οι πωλήσεις smartphones του κολοσσού κατέγραψαν πτώση κατά 30,2% και το μερίδιό της να υποχωρεί στο 11,7% από 15,7%  που ήταν την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Την ίδια ώρα, η Samsung κατέγραψε υποχώρηση 8,1% στα 71,9 εκατ. συσκευές και το μερίδιο αγοράς να διαμορφώνεται στο 23,1%. Παρόλα αυτά, παρέμεινε στην πρώτη θέση καθώς οι παραγγελίες παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα.

Τέλος, και η εταιρεία Xiaomi είδε τις πωλήσεις της να καταγράφουν καθοδική τροχιά, καθώς οι παραγγελίες διαμορφώθηκαν στο 8% από 8,4% που ήταν το περασμένο έτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παναγιώτης Μίχαλος: Ολοκληρώθηκε η 3η επιχειρηματική αποστολή στο Κατάρ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προσοχή στις ηλεκτρονικές συναλλαγές: Έτσι μας κλέβουν ηλεκτρονικά καταστήματα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έρχονται προμήθειες και στην ανάληψη μετρητών από τα ΑΤΜ