Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Πινακίδες εκτρώματα: Επιστρέφουν με νόμο, στην εποχή του digital και της αυξημένης περιβαλλοντικής ευθύνης

Θοδωρής Λιβάνιος,

Στην εποχή του digital και της αυξημένης περιβαλλοντικής ευθύνης, κάποιοι επιμένουν στο παλιό και στο παρωχημένο που δεν υπάρχει σε καμία ευρωπαϊκή πόλη.

Σύμφωνα με το newsbeast.gr, χωρίς διαβούλευση και συζήτηση με τους Δήμους και τα συλλογικά όργανα το Υπουργείο Εσωτερικών και συναρμόδιων υπουργείων εξέδωσε κοινή υπουργική απόφαση που επαναφέρει το χάος των διαφημίσεων στις πόλεις της χώρας. Πρόκειται για διαφημιστικές κατασκευές PISA ύψους 5,5 μέτρων που επιστρέφουν και καταλαμβάνουν τους νέους πεζοδρόμους της Αθήνας.

Με την απόφαση αυτή οι πεζόδρομοι της πόλης πέρα από τραπεζοκαθίσματα θα γεμίσουν και με διαφημιστικά πλαίσια τύπου PISA διαστάσεων 3μέτρων επί 4 μέτρων των οποίων το ύψος θα φτάνει τα 5,5 μέτρα. Αντιστοίχως θα προστεθούν διαφημιστικές Ρακέτες  και όλο το γνωστό σκηνικό που στοίχειωνε τα πεζοδρόμια και τις πόλεις της Ελλάδας μέχρι το 2004.

Έτσι οι νέοι πεζοδρόμοι του μεγάλου περιπάτου της Αθήνας θα γεμίσουν με διαφημιστικές σιδερένιες κατασκευές. Η κυβέρνηση, με επισπεύδοντα το αρμόδιο υφυπουργό κ. Λιβάνιο, υποχώρησε στις πιέσεις και τα συμφέροντα παλιών διαφημιστών που για χρόνια είχαν υποβαθμίσει  το αστικό περιβάλλον της Αθήνας και των άλλων πόλεων με τις ανεξέλεγκτες τοποθετήσεις διαφημίσεων σε κάθε ελεύθερο χώρο.

Διαβάστε εδώ την Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα αλλάξει την εικόνα της Αθήνας προς το χειρότερο.