Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Παγκόσμιο φαινόμενο οι απολύσεις στις τράπεζες: Ποιες κόβουν θέσεις εργασίας λόγω πιέσεων

Στην περικοπή θέσεων εργασίας προχωρούν διαχειριστές κεφαλαίων και τράπεζες που βλέπουν τις πιέσεις που δέχονται να αυξάνονται λόγω της μεταβλητότητας που κλονίζει τις παγκόσμιες αγορές και τους επενδυτές να στρέφονται μαζικά σε παθητικά κεφάλαια με χαμηλές προμήθειες.

Όπως γράφει το πρακτορείο Bloomberg, η αγορά των κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου (hedge funds), μία αγορά με αξία 3 τρισ. δολάρια, έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα καθώς τον τελευταίο χρόνο οι αποδόσεις έκαναν «βουτιά» και πολλά κεφάλαια έκλεισαν.

Υπάρχουν δε άνθρωποι που εκτιμούν ότι η αναταραχή δεν έχει ακόμα τελειώσει.

Την ίδια ώρα, σύσσωμος ο χρηματοοικονομικός και χρηματοπιστωτικός κλάδος προσπαθεί να εκσυγχρονιστεί τεχνολογικά για να μειώσει τα κόστη, αφού πολλοί οικονομολόγοι προβλέπουν πως η οικονομία, ακόμα κι αν δεν βυθιστεί σε ύφεση, θα επιβραδυνθεί.

Παράλληλα, οι «παίκτες» του κλάδου που δραστηριοποιούνται στη Βρετανία ενδέχεται να επιβραδύνουν τον ρυθμό των προσλήψεών τους ενόψει της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπό το φως όλων αυτών, από την 1η Ιανουαρίου και μετά, η λίστα με τους χρηματοοικονομικούς και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς που ανακοινώνουν ότι θα προχωρήσουν σε περικοπές θέσεων εργασίας αυξάνεται συνεχώς.

Μέχρι στιγμής, οι παγκόσμιοι «παίκτες» που έχουν ανακοινώσει περικοπές από το ξεκίνημα της χρονιάς είναι οι εξής:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σχέδιο Intesa στις ελληνικές τράπεζες: Μαζί με τα δάνεια φεύγει και το προσωπικό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεπέρασε τον στόχο στην εθελούσια η Εθνική Τράπεζα – Τι σχεδιάζουν οι άλλες τρεις συστημικές τράπεζες