Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Όλη η αλήθεια για τη ναυτιλιακή NewLead. Η Άννα Ζολώτα νέα επικεφαλής της εταιρίας

tanker

H NewLead Holdings Ltd., σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων αναφορικά με τη δραστηριότητα της εταιρείας, κρίνει απαραίτητη την αποκατάσταση της ορθότητας σε ό,τι αφορά την δραστηριότητά της στον κλάδο της ποντοπόρου ναυτιλίας, ιδιαιτέρως επί συγκεκριμένων θεμάτων στα οποία γίνεται αναφορά στα σχετικά δημοσιεύματα, χωρίς να έχει διασταυρωθεί προηγουμένως καμία πληροφορία και τα οποία αποτελούν προϊόν «επιλεκτικής συρραφής» παλαιότερων δημοσιευμάτων.

Η NewLead ήταν πάντοτε, συνεχίζει και θα συνεχίσει να είναι ξεκάθαρη και διαφανής σε ό,τι αφορά την δραστηριότητά της στον κλάδο της παγκόσμιας ναυτιλίας, επιλογή που επιβεβαιώνεται από τις ανακοινώσεις της εταιρείας αλλά και σχετικές γνωστοποιήσεις στην Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (Securities and Exchange Commission filings), οι οποίες είναι όλες διαθέσιμες τόσο στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας όσο και στην επίσημη ιστοσελίδα της Αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Διευκρινήσεις για τα δημοσιεύματα

Σε ότι αφορά τα σχετικά δημοσιεύματα, αλλά και τις αναφορές στην NewLead, σημειώνουμε και διευκρινίζουμε τα παρακάτω:

Η μείωση λοιπόν του στόλου της εταιρείας σε δύο δεξαμενόπλοια, με την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης της εταιρείας στα τέλη του 2012, ήταν αποτέλεσμα της στρατηγικής απόφασης της ίδιας της διοίκησης της εταιρείας για ολοκληρωτική αναδιάρθρωση, και μόνο αυτής, αλλά και η αρχή για την μετέπειτα ανάπτυξή της σε ό,τι αφορά τον στόλο της. Σε συνέχεια της επιτυχούς αναδιάρθρωσης της εταιρείας, η NewLead προχώρησε εκ νέου σε αύξηση του στόλου της.

Η αποχώρηση από το Nasdaq

 

Τι λέει για τη δικαστική διένεξη με την TransAsia

H NewLead Holdings Ltd., έχει σήμερα υπό τον έλεγχό της οκτώ πλοία, τρία ξηρού φορτίου και πέντε δεξαμενόπλοια μεταφοράς προϊόντων ασφάλτου. Η μετοχή της διαπραγματεύεται στην Αμερικανική OvertheCounter αγορά. Όλα τα πλοία της εταιρείας είναι ναυλωμένα είτε σε χρονοναυλώσεις είτε στην χρονοναυλωμένα είτε στη spot αγορά ανάλογα με την πορεία τόσο της αγοράς ξηρού φορτίου όσο και προϊόντων ασφάλτου.

Σημειώνεται ότι μετά την παραίτηση του Μιχάλη Ζολώτα από την ηγεσία της NewLead, τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου ανέλαβε η ξαδέλφη του κα Άννα Ζολώτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι Έλληνες εφοπλιστές δίνουν τα πλοία τους για scrap. Όλα τα ονόματα (video)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κ. Κωνταντακόπουλος: Ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών η Costamare

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews.gr με 5 δωροεπιταγές από τα Attica συνολικής αξίας 1000 ευρώ